Executarea lucrarilor de constructii montaj la Ambulatoriul Spitalului de Recuperare costa 4,3 milioane lei!

Conform celor declarate luni de primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, licitatia pentru executarea lucrarilor de constructii montaj la Ambulatoriul Integrat al Spitalului de Recuperare "Sfantul Gheorghe" a fost programata pentru 19 februarie.

"Valoarea estimativa pentru aceste lucrari se ridica undeva la 4,3 milioane lei, fara TVA, urmand ca in paralel cu desfasurarea lucrarilor de modernizare a sediului mai avem in partea a doua de proiect o licitatie pentru achizitionarea de echipamente pentru dotarea ambulatorului de specialitate. Imi exprim satisfactia ca acest proiect se deruleaza in parametri si la termenele pe care ni le-am propus. Patrimonial, cladirea si tot ce este la Spitalul de Recuperare apartine de municipiul Botosani si faptul ca am reusit sa aducem acesti bani pe proiecte europene ne usureaza considerabil efortul bugetar propriu pe viitor", a declarat primarul municipiului Botosani.

In ceea ce priveste Spitalul de Recuperare, Catalin Flutur a spus ca a mai fost luat in calcul un proiect, pentru parcul de la spital, care a primit deja aprobare de la  Agentia Fondului de Mediu.

Modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Recuperare "Sfantul Gheorghe" este finantat din trei surse, cea mai importanta sursa fiind Uniunea Europeana, care a contribuit cu suma de 5.143.134 lei, contributia Guvernului Romaniei fiind de 786.597 lei, si contributia Consiliului Local Botosani de 121.000 lei.

"Reabilitarea consta in amenajarea ambulatoriului, modernizare, schimbarea tamplariei, izolarea termica, apa si canalizare, se va moderniza si aparatura medicala, un aparat radiologic care este foarte scump, un ecograf, aparatura pentru laborator. Pretul analizelor nu va creste, chiar va scadea pentru ca vom folosi mai putina cantitate de reactivi, si analizele vor fi mai ieftine", a spus Gabriela Varzari, managerul Spitalului de Recuperare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
253

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
108

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
118

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...