Examen de grad principal pentru asistenti medicali si moase

Examen de grad principal pentru asistenti medicali si moase
Ministerul Santatatii organizeaza in perioada 10-11 noiembrie examen de grad principal pentru asistenti medicali generalisti, moase si asistenti medicali.

Pe 10 noiembrie va avea loc examenul pentru asistentii medicali generalisti, iar o zi mai tarziu vor sustine examenul moasele si asistentii medicali.

Specialitatile la care se organizeaza examenul de grad principal sunt asistent medical generalist, moasa-obstetrica ginecologie, asistent medico-social, asistent igienist de cabinet stomatologic, asistent medical stomatologie, balneofizioterapie, farmacie, igiena-sanatate publica, laborator, nutritie-dietetica, radiologie-imagistica medicala.

La inscriere candidatul va depune un dosar cu sina, care va contine urmatoarele documente: cerere de inscriere cu datele de contact, copia actului de identitate, copia diplomei de absolvire/licenta sau echivalente a uneia dintre urmatoarele institutii de invatamant: scoala postliceala sanitara, liceul sanitar, colegiu medical universitar, facultatea de asistenta medicala/moase; copia atestatului de echivalare, dupa caz; adeverinta de vechime din care sa reiasa vechimea de 5 ani la data inscrierii la examen, in specialitatea in care a fost incadrat si a lucrat conform documentelor de studii, indiferent de nivelul acestora, eliberata de unitatea sanitara in care este incadrat candidatul, sau dupa caz, copie legalizata si traducere legalizata dupa documentele care atesta exercitarea legala a profesiei in alt stat; copia actelor de schimbare a numelui, dupa caz; dovada platii sumei de participare la examen.

Inscrierile se fac la Directia de Sanatate Publica Botosani.

Taxa de participare la examen este de 120 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
6

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25
51

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...