Evacuare fara evacuat: Situatie fara precedent pentru Locativa!

Evacuare fara evacuat: Situatie fara precedent pentru Locativa!

 Florin Gornea  

Societatea Locativa a obtinut in instanta prima hotarare judecatoreasca definitva si executorie pentru evacuarea unui chirias din cartierul ANL Bucovina, care nu si-a platit nici chiria, nici utilitatile de ani buni, numai ca nu are pe cine evacua!

Persoana care ar fi trebuit evacuata si-a luat talpasita si a plecat in strainatate, iar in apartament a ramas fosta sotie, cu copiii.

Cum titularul contractului era barbatul, femeia nu poate fi evacuata. Si problemele nu se opresc aici. Femeia refuza cu inversunare sa plateasca in continuare chiria si utilitatile, desi a fost somata in repetate randuri.

"Cele doua persoane au fost casatorite, iar prin hotarare judecatoreasca de divort locuinta a fost atribuita sotiei si copiilor, iar sotul evacuat si disparut si din tara. Actuala chiriasa nu doreste sa plateasca nici cheltuieli la asociatie, nici chiria, chiar daca a stat in locuinta. Nu am auzit chestia asta pana acum. Dansa nu a mai platit de vreo trei ani. Am incercat sa-i explic doamnei, dar nu s-a mai putut, motivat de starea de sanatate. Oficiul juridic incearca sa vedem daca putem sa ne indreptam impotriva ei. Este prima data cand avem o astfel de problema, fiind si prima hotarare pe ANL", a declarat Florin Gornea, director Locativa.

Chiriasa in cauza are de platit catre Locativa peste 6.000 de lei, pentru chirie, iar la utilitati are datorii care se ridica la 8.000 de lei.

Chiria lunara pentru apartamentul respectiv este de 110 lei

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
129

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
496

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
195

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...