Eugen Turcanu si Razvan Curcan, prezenti la "Stagiul National pentru Centurile Negre QWAN KI DO"!

Eugen Turcanu si Razvan Curcan, prezenti la "Stagiul National pentru Centurile Negre QWAN KI DO"!
In perioada 2-6 iulie 2011 s-a desfasurat in localitatea Eforie Nord, judetul Constanta ,"Stagiul National pentru Centurile Negre" QWAN KI DO. Pe 7 iulie, dupa stagiul national, a avut loc Examenul National pentru Centuri Negre si 1-3 Dang.

La ambele actiuni au participat din partea CS Dao Botosani: Curcan Razvan si Eugen Turcanu. Primul a sustinut examenul de Centura Neagra, iar al doilea examenul pentru obtinerea a 3 dang, ambii promovand examenul. Din partea CS Sinh Dau Botosani a participat Costin Galan care a promovat examenul de Centura Neagra. Gradele evidenţiază progresul practicantului în Artele Marţiale.

Ele reprezintă totodată recompense pentru munca depusă şi o încurajare pentru a continua. Sunt recunoaşteri oficiale ale unui anumit nivel tehnic şi mental atins de practicant.

Un adevărat practicant de Arte Marţiale nu trebuie să urmărească achiziţionarea acestor grade. De fapt, e necesară o mare stăpânire de sine pentru a nu dori un grad, de a nu râvni la acest semn exterior, care de fapt este un motiv de admiraţie sau de invidie pentru cei din jur.

După cinci ani de practică regulată şi obţinerea primelor 4 grade, valoarea nivelului îi permite practicantului să se prezinte la examenul naţional pentru Centura Neagră şi să treacă în cel de-al doilea nivel: TRUNG MON (vârsta minimă 16 ani). După ce a dovedit ce poate, el devine CENTURĂ NEAGRĂ.

Pentru a ajunge la acest grad se ia în consideraţie atât spiritul, cât şi tehnica practicantului.

O Centură Neagră continuă să-şi aprofundeze cunoaşterea Artei sale pe care o completează prin studiul diferitelor tipologii, fiziologiei şi psihologiei. Progresând fără încetare pe diferite niveluri, practicantul este gata să continue şi să depăşească una după alta noile porţi care apar: cele 8 grade DANG reprezentate fiecare printr-o trigamă. Aceste trigame formează la rândul lor, cele 64 de hexagrame care reprezintă tot atâtea porţi ce trebuie depăşite pentru a ajunge la YIN-YANG.

“Având în vedere că măiestria înseamnă să ajungi la “TOT“, nu se schimbă nimic dacă acest lucru se realizează în trei, opt sau douăzeci şi două de etape. Gradul este recunoaşterea unui adevărat nivel tehnic atins după o asiduă practică. Examenele cresc în dificultate odată cu avansarea în grad. Gradele superioare se dau în faţa unei comisii formate din Centuri Negre. Mulţi sunt deziluzionaţi, căci obişnuiţi cu progres regulat la examenele de club se opresc în faţa unei comisii intransigente. Cei ce sunt conştienţi de greşelile făcute la examen şi reiau antrenamentele cu mai multă energie şi sinceritate vor progresa, eşecul fiindu-le profitabil. Ei dau dovadă de un bun mental, nu vor da înapoi în faţa greutăţilor. Din contra, cei ce abandonează sau şi mai rău, caută să găsească vinovaţi pentru eşecul suferit: examinatori, arbitru sau profesor, nu vor obţine niciodată nimic cu adevărat. Se poate abandona în linişte, dar nu este permis a se face demonstraţii de sentimente incompatibile cu un adevărat budoka", a spus Eugen Turcanu.

Imbucurator este ca atat Razvan Curcan, cat si Costin Galan sunt practicanti de Qwan ki do de 8 ani, ambii incepand antrenamentele la varsta de 7-8 ani, fapt ce denota ca perseverenta si tenacitatea lor i-a ridicat la acest nivel tehnic.

De asemenea, ei sunt cei mai tineri practicanti cu Centura Neagra din Botosani, asteptarile fiind ca ei sa vina cu un nou elan, cu o noua abordare in modul de predare catre tanara generatie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În prag de Bac, universitățile asigură pregătire gratuită pentru elevi. Cursurile se țin online, hibrid sau fizic!

Joi, 9 Mai 2024
116

Universitatea Politehnică din București oferă cursuri de pregătire pentru examenele de Matematică și Fizică, adaptate la nivelul cerințelor din Bacalaureat, dar și cursuri de pregătire pentr...

Peste 160 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore!

Joi, 9 Mai 2024
69

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale în cadrul planului Blocada, acționând în sistem integrat împreună cu jandarmii și au...

Ziua Europei sărbătorită la Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona prin activități artistice și de cultură generală

Joi, 9 Mai 2024
142

România s-a alăturat în anul 2007 unei Uniuni de state europene, care împărtăşesc aceleaşi valori, având în centru respectul pentru demnitatea umană, democraţia, s...