Eugen Turcanu: "A refuzat un proiect gratuit si a facut unul dupa chipul si asemanarea domnului primar"

Viceprimarul municipiului Botosani, Eugen Turcanu, a facut unele comentari dupa declaratiile  primarului Ovidiu Portariuc, care a spus ca il va demite pe directorul DSPSA, Lucian Draghici si ca parcul de joaca pentru copii, de la fostele sere, va fi inchis.

Eugen Turcanu spune ca primarul a refuzat un proiect gratuit din partea unei firme din Bucuresti, care a vrut sa faca acolo un skateparc si i-ar fi dat proiectarea parcului de joaca firmei de casa, Arh-Con Proiect.

"Il rog pe aceasta cale, inca odata, sa faca administratie si sa nu mai ponegreasca oameni, doar pentru simplul motiv ca ma cunosc pe mine. Il asigur pe domnul primar ca respectivul director de la DSPSA nu are nicio afinitate politica si tot timpul a avut un cuvant de spus cat am fost director acolo.

Cu privire la receptia acelui teren de joaca, daca domnul primar a ajuns acum sa faca tot felul de aprecieri mai putin pertinente, haideti sa luam firul istoriei. In anul 2012, am avut o oferta de la o firma de la Bucuresti, care a vrut sa faca un skateparc. Domnul primar nu a vrut sa ia acel proiect gratuit, spunand ca nu este facut de o firma profesionista, si i l-a dat prietenului lui de casa de la Arh-Con Proiect SRL, care de doi ani de zile face proiecte pe banda rulanta in Primaria Botosani, a se vedea si amenajarea de pe Calea Nationala, de la Casa Cartii, padocul de caini si tot felul de proiecte, mici sau mari, le face prin aceasta firma a lui. Proiectul acela e facut dupa chipul si asemanarea domnului primar Portariuc. El a pus fantana arteziana in mijlocul unui teren de joaca, lucru care nu am mai vazut in Europa.

Ai pus un fitil langa un butoi cu pulbere, cu ghilimele de rigoare. Copiii sunt copii, nu poti sa le pui catuse la manute, ca sa nu bage mana in apa, sau sa pui gard la fantani, pur si simplu nu avea ce cauta acolo. Acum vine acest atac al domnului primar, iar vineri la ora 12:00 a fost invitat sa participe, insa a venit doar consilierul local Tereza Nica de la PSD. Nu au fost consilieri de la PNL sau PDL.

Si vine domnul primar acum sa ne spuna ca-l da afara pe domnul Draghici si nici nu are cum sa-l dea afara, pentru ca el mai are doua zile. Domnul Draghici este pensionar militar, maior in rezerva si ce face la achizitii nu cred ca-i poate lun nimeni din competente. Este un profesionist desavarsit", a declarat Eugen Turcanu.

Pe langa asta, viceprimarul a prezentat presei o corespondenta intre DSPSA Botosani si Primaria Botosani, in care primarul precizeaza ca accesul in parc va fi gratuit, dar "pentru aceasta, va fi necesara emiterea unui Hotarari a Consiliului Local al Municipiului Botosani", lucru care nu s-a inatamplat.

"Ii solicit public, ca de urgenta sa intre in legalitate, pentru ca nu respecta hartiile", a incheiat Turcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

Sunday, 6 October 2024

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

Sunday, 6 October 2024

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

Sunday, 6 October 2024

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...