Etichete suplimentare în magazine pentru produsele cu gramaj micșorat și preț mare: Comercianții, obligați să respecte Ordinul!

Ordinul care va pune capăt fenomenului „shrink-flation” din magazinele românești este gata. Anunțul a fost făcut de premierul Ciolacu. 

Documentul, care se referă la acele produse cu gramaj micșorat și preț mare, așteaptă de 3 luni acceptul Comisiei Europene. Odată ce va fi aprobat, magazinele vor fi obligate să pună etichete suplimentare la raft.

Potrivit premierului, ordinul urmează să primească undă verde de la Comisia Europeană cel târziu mâine, iar până luni va apărea și în Monitorul Oficial.

Comercianții vor avea, așadar, la dispoziție 30 de zile pentru a se pune la punct. Așa că, cel mai probabil, vom vedea pe rafturi etichetările suplimentare începând din luna octombrie, relatează stirileprotv.ro.

Odată cu adoptarea acestui ordin, autoritățile de la noi au o bază legală prin care le pot impune comercianților să pună, la raft, în dreptul produselor care și-au micșorat cantitatea, dar nu și prețul, un afiș pe care să scrie clar că produsele respective au suferit modificări.

Decizia a fost luată după ce tot mai mulți procesatori își ambalau produsele, fie că vorbim de mâncare, detergenți sau produse de îngrijire, în ambalaje similare, deși scădeau cantitatea, iar asta îi inducea în eroare pe consumatori.

Cei care nu vor respecta prevederile pot primi amenzi de până la 10 mii de lei, iar produsele găsite fără etichetă vor fi retrase de la vânzare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...