Epuras: "Am fost incadrat la primarie cu jumatate de norma, pentru ca eu sunt pensionat pe caz de boala"

Epuras: "Am fost incadrat la primarie cu jumatate de norma, pentru ca eu sunt pensionat pe caz de boala"

GHEORGHE EPURAS

Gheorghe Epuras, despre care prefectul judetului Botosani dezvaluia miercuri ca se afla in stare de incompatibilitate intrucat, pe langa functia de consilier judetean, figura si ca auditor la Primaria Mihai Eminescu, spune ca a demisionat de la primarie imediat ce avut posibilitatea sa faca acest lucru, pentru ca in luna martie s-ar fi aflat in spital la Iasi.

Demisia lui Epuras a fost confirmata miercuri si de catre primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireada.

"Eu am fost angajat cu contract, am fost incadrat la Primarie in anul 2004, cu patru ore, jumatate de norma, pentru ca eu sunt pensionat pe caz de boala. In luna martie eu eram la spital la Iasi cand s-a adoptat o hotarare de Consiliu Local care a aprobat statul de functiuni si m-a transferat din personal contractual in functionar public. Acest stat de functii a venit la prefect si a vazut ca auditorul este functionar public. Pe data de 18 martie, cand mi s-a eliberat concediul medical, am venit si am depus demisia care este aprobata de primar, si a ajuns pe masa prefectului", a declarat Gheorghe Epuras.

Mihai Tabuleac, presedintele CJ, spune ca juristii sunt cei care se vor pronunta cu privire la situatia semnalata de prefectul Cristian Roman.

"O situatie de incompatibilitate se raporteaza la persoana, nu este o problema a vreunei institutii. Dansul era raspunzator in legatura cu o eventuala asemenea situatie. Noi am fost sesizati ieri (n.r. miercuri) de catre Institutia Prefectului, cum ca ar exista o problema referitoare la domnul Epuras. In urma sesizarii am transmis documentul respectiv juristilor pentru valorificare. Se va analiza, mergem si la lege sa vedem ce masura se adopta intr-o asemenea situatie", a declarat Mihai Tabuleac.


Ar putea pierde functia de consilier judetean!

Conform legii, Epuras trebuia sa declare starea de incompatibilitate si, in termen de 15 zile, sa opteze pentru una dintre cele doua functii, consilier judetean sau functionar public la Primaria Mihai Eminescu.

"Dansul nu este incompatibil ca si consilier judetean, este incompatibil ca functionar public. Procedura legala este urmatoarea: ordonatorul principal de credite, in speta noastra primarul comunei Mihai Eminescu, ar fi trebuit sa convoace Comisia de disciplina si sa ia masuri cu privire la aceasta stare de incompatibilitate. Acest lucru nu s-a intamplat, mai mult, se implinesc aproape zece luni de la aceasta situatie. Primaria comunei Mihai Eminescu nu are constituita o comisie reala de disciplina a functionarilor publici pentru ca exista una veche, din 2007, si din ea face parte fostul secretar, care nu mai are calitatea de functionar public, dansul fiind presedintele Comisiei de disciplina", mentiona in cursul zilei de miercuri Cristian Roman.

Situatia a fost sesizata presedintelui Consiliului Judetean, impreuna cu secretarul judetului, urmand sa se analizeze oportunitatea propunerii incetarii de drept a mandatului consilierului judetean.

"Totodata, am analizat foarte serios si oportunitatea si cred ca mai mult ca sigur vom sesiza Agentia Nationala pentru Integritate cu privire la aceasta situatie de incompatibilitate a domnului Epuras. Am cerut documente de la primar, avea tot timpul de pe 29 iulie sa vorbeasca si nu cred eu ca nu s-a stiut de treaba aceasta. Ba mai mult, el ar trebui sa aiba declaratie de avere facuta ca si functionar public, si ca si consilier judetean. Trebuie sa se regaseasca in ambele parti, dar este treaba ANI. Mai devreme sau mai tarziu orice magarie iese la suprafata. Lucrurile sunt destul de clare", a declarat, miercuri, prefectul de Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
22

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
86

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
18

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...