E.ON Gaz: Recomandari pentru consumatori in perioada sezonului rece

E.ON Gaz: Recomandari pentru consumatori in perioada sezonului rece
Improvizaţiile, utilizarea incorectă a aparatelor alimentate cu gaz şi necurăţarea coşurilor de evacuare a gazelor arse continuă să fie principalele cauze ale producerii unor evenimente grave. Numai anul trecut, 26 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 75 au avut de suferit în urma unor explozii sau intoxicaţii cu monoxid de carbon.

În sezonul rece, odată cu punerea în funcţiune a aparatelor şi instalaţiilor de încălzire alimentate cu gaz, creşte pericolul producerii unor accidente sau a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon în urma folosirii necorespunzătoare a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, respectiv a efectuării unor modificări neautorizate ale acestora.

În anul 2009, în aria de competenţă a companiei noastre au avut loc 46 de explozii sau incendii datorate în cea mai mare parte folosirii incorecte a aparatelor de utilizare alimentate cu gaze naturale sau a improvizaţiilor efectuate la aceste instalaţii. În urma acestor evenimente 26 de persoane au avut de suferit, iar 2 persoane au decedat.

Totodată, s-a înregistrat un număr de 39 de cazuri de asfixii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon având drept cauză principală lipsa tirajului la coşurile de evacuare a gazelor arse. Consecinţele au fost grave, aceste evenimente soldându-se cu 49 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon şi cu un număr de 24 de persoane care şi-au pierdut viaţa.

Pentru prevenirea evenimentelor grave, compania E.ON Gaz Distribuţie informează că, pentru propria lor siguranţă, consumatorii trebuie să respecte cu stricteţe următoarele reguli privind utilizarea instalaţiilor de gaze naturale:

-să nu doarmă cu focul deschis (in cazul aparatelor neautomatizate);
-să nu doarmă în încăperi cu aparate de utilizare neracordate la coşul de fum (aragaz etc.);
-să nu lase focul nesupravegheat la arzătoarele neautomatizate;
-să nu folosească aparate de utilizare care nu sunt etanşe sau nu au tiraj;
-să nu folosească improvizaţii la instalaţiile de utilizare;
-să asigure o ventilare permanentă în încăperile unde funcţionează centralele termice sau aparatele de consum cu flacără liberă;
-să asigure verificarea şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată, obligatoriu înaintea începerii sezonului rece).

Doar prin respectarea strictă a acestor reguli consumatorii pot beneficia în condiţii de siguranţă de gazele naturale.


Departamentul Comunicare şi Relaţii Publice
E.ON România


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
524

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...