E.ON Gaz Distribuţie: Reguli privind utilizarea instalaţiilor de gaze naturale!

Într-o singură seară, 10 persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon, ca urmare a nerespectării regulilor de utilizare a instalaţiilor de gaze naturale!

Incidentul s-a petrecut la Baia Mare, în cursul serii de ieri, când au fost înregistrate două cazuri de intoxicaţie cu monoxid de carbon în urma cărora 10 persoane, dintre care 6 copii, au fost internaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale de urgenţă. Din fericire, aceste cazuri nu s-au soldat cu decese.

Cauzele care au provocat aceste evenimente au fost utilizarea unor aparate alimentate cu gaz neconforme, recurgerea la improvizaţii, precum şi utilizarea improprie a aparatului de gătit (aragazului) pentru încălzirea locuinţei.

E.ON Gaz Distribuţie îşi manifestă preocuparea pentru siguranţa consumatorilor de gaze naturale şi reaminteşte că, pentru prevenirea evenimentelor grave, consumatorii trebuie să respecte cu stricteţe următoarele reguli privind utilizarea instalaţiilor de gaze naturale:

-să nu doarmă cu focul deschis (în cazul aparatelor neautomatizate);
-să nu doarmă în încăperi cu aparate de utilizare neracordate la coşul de fum (aragaz etc.);
-să nu lase focul nesupravegheat la arzătoarele neautomatizate;
-să nu folosească aparate de utilizare care nu sunt etanşe sau nu au tiraj;
-să nu folosească improvizaţii la instalaţiile de utilizare;
-să asigure o ventilare permanentă în încăperile unde funcţionează centralele termice sau aparatele de consum cu flacără liberă;
-să asigure verificarea şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată, obligatoriu înaintea începerii sezonului rece).

Doar prin respectarea strictă a acestor reguli consumatorii pot beneficia în condiţii de siguranţă de gazele naturale.

În cazul în care simt miros specific de gaz sau suspectează probleme în funcţionarea aparatelor sau instalaţiilor de gaze naturale, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al E.ON Gaz Distribuţie la unul dintre numerele de telefon:

- 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Romtelecom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie)
sau
- 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă).

În anul 2009, în aria de competenţă a companiei noastre s-a înregistrat un număr de 39 de cazuri de asfixii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon având drept cauză principală lipsa tirajului la coşurile de evacuare a gazelor arse. Consecinţele au fost grave, aceste evenimente soldându-se cu 49 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon şi cu un număr de 24 de persoane care şi-au pierdut viaţa.


Departament Comunicare şi Relaţii Publice
E.ON România


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
338

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
542

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
974

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...