Emoţionant! Baloane înălţate către cer şi o Fundă Puzzle umană, în centrul municipiului Botoşani FOTO

Moment emoţionant, joi, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani. Zeci de elevi de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian", îmbrăcaţi cu tricouri albastre şi cu baloane albastre în mâini, au fost alături de Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Județul Botoșani în ziua în care se marchează Ziua internaţională de conştientizare a autismului.

Elevii au pornit într-un marş al solidarităţii pe traseul Liceul de Artă "Ştefan Luchian" - Pietonalul Unirii - Piaţa Revoluţiei, iar în faţa Primăriei au creat un moment inedit.

Cu  toţii au construit Funda Puzzle, simbol al autismului, şi pe un fundal sonor emoţionant au lansat către cer zeci de baloane albastre.

Alături de participanţii la această acţiune au fost şi viceprimarii Cosmin Andrei şi Marius Buliga, dar şi deputatul Tamara Ciofu. Mai mulţi părinţi care ieşiseră la plimbare cu copiii s-au alăturat acţiunii organizată la Botoşani.

"Încă de anul trecut, municipiul Botoşani s-a înscris în marea familie a localităţilor din întreaga lume în care în această zi au loc o serie de activităţi menite să atragă atenţia asupra autismului şi asupra persoanelor diagnosticate cu această afecţiune. Tuturor familiilor şi persoanelor afectate doresc să le aduc mulţumiri pentru incredibilele eforturi pe care le fac pentru a depăşi această stare demonstrând că pot fi la fel ca noi toţi. Mai presus de toate mesajul autorităţilor este unul singur: deşi indivizii sunt diferiţi, comunitatea locală este una singură. Un loc unde există acceptare şi înţelegere pentru toată lumea", a fost mesajul viceprimarului Cosmin Andrei.

“Noi suntem foarte încântaţi că anul acesta este a doua eediţie pe care Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism o iniţiază la nivelul judeţului. Prin această acţiune vrem să tragem un semnal de alarmă asupra problematicii cu care se confruntpă copiii cu autism şi părinţii lor. În primul rând trebuie pornit cronologic- de la o diagnosticare precoce şi o intervenţie specializată timpurie şi pentru aceasta trebuie să păstrăm o colaborare permanentă cu autorităţile locale şi instituţiile publice abilitate care să vină în sprijinul acestor copii, a spus Gabriela Ivan, preşedintele Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani.
La finalul acţiunii, autorităţile, alături de reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism, au dat drumul mai multor baloane şi au aplaudat.

În această seară, de la ora 20.00, clădirea Primăriei Botoşani va fi iluminată în culoarea albastru, în prezența copiilor diagnosticați cu TSA și a părinților acestora.




















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

Wednesday, 2 October 2024

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar. Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezen...

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană: Care sunt condițiile!

Wednesday, 2 October 2024

În condițiile în care unii botoșăneni deja s-au interesat dacă va mai fi continuată această formă de ajutor, edilii au decis ca Direcția de Asistență Socială să înregistr...

USR a reușit să corecteze în Senat nedreptatea făcută la pensie celor care au lucrat în condiții grele!

Wednesday, 2 October 2024

Legea este menită să ofere recunoaștere și sprijin celor care au lucrat în condiții de muncă grele, un pas spre corectarea unei nedreptăți flagrante din Legea pensiilor promovată de Guv...