Emoţionant: Baba Maria din vârf de munte!

Emoţionant: Baba Maria din vârf de munte!
Trăieşte de 30 de ani în vârful muntelui. Puţinii bani şi pâinea din civilizaţie i le aduce... măgarul ei, care a învăţat drumul şi o slujeşte cu credinţă pe Baba Maria.

La 80 de ani, baba Maria e singurul locuitor al unui munte din Banat. Femeia a rămas fără casă și s-a mutat în vârful muntelui, la 10 kilometri distanță de cea mai apropiată comunitate de oameni.

Baba Maria – așa cum își spune – trăiește în vârful muntelui, la 10 kilometri distanță de Nădrag, o așezare din județul Timiș. Casa ei e o improvizație din lemne, fără toaletă, curent electric, apă sau căldură.

Femeia nu coboară de pe munte. Drumurile până la cea mai apropiată comună sunt făcute de măgarul ei, care a învățat drumul. El cară puținii bani ai bătrânei și se întoarce întotdeauna cu pâine, asta pentru că și proprietarii magazinelor cunosc povestea tristă a babei Maria. O poveste care a emoționat o serie de oameni, care atunci când au o zi liberă, urcă până la femeie – cu ajutoare.

Baba Maria a fost nevoită să se refugieze pe munte după ce a rămas fără casă. Cu soțul decedat, fără copii, femeia e singură pe lume. Spune că ar rezista și fără mâncare, ci doar cu rugăciuni. Acest lucru i-a atras și comparația cu o sfântă. Singura speranță a femeii este ca măgarul să nu o părăsească niciodată, mai ales că îi este drag, animalul trăind de aproape 10 ani pe munte, scrie exclusivtm.ro.







Foto: exclusivtm.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
67

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
88

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
131

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...