Emoţii pentru şeful CJ Botoşani! Prefectul a primit de la Curtea de Apel Suceava încheierea sentinţei!

Instituţia Prefectului a primit în cursul după-amiezii zilei de marţi, de la Curtea de Apel Suceava, încheierea sentinţei în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

Potrivit prefectului Costică Macaleţi, documentaţia a fost înaintată spre analiză compartimentului Juridic din cadrul Prefecturii, urmând că, în cursul săptămânii viitoare, reprezentantul Guvernului în teritoriu să ia o decizie privind soarta şefului CJ la conducerea instituţiei.

"Responsabilitatea deciziei este foarte mare, nu ne putem juca că vrea cineva sau stă la decizia cuiva suspendarea din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, eu tratez cu mare responsabilitate această chestiune, documentaţia care a venit de la Curtea de Apel Suceava şi de la secretarul Consiliului Judeţean am dat-o la compartimentul Juridic, să o analizeze şi împreună vom decide în consecinţă. Dacă voi avea nelămuriri, în mod sigur voi cere şi un punct de vedere al Ministerului Afacerilor Interne", a declarat prefectul Costică Macaleţi.  

Instituţia Prefectului a primit de la secretarul judeţului un raport privind situaţia preşedintelui CJ ca urmare a condamnării, raport favorabil lui Florin Ţurcanu, după cum afirmă prefectul.

"Secretarul judeţului a făcut un raport care este consultativ. Raportul secretarului este în favoarea preşedintelui CJ", a completat Costică Macaleţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat, la scurt timp după ce magistraţii judeţeni l-au condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, că în cazul în care prefectul îl va suspenda din funcţie, va contesta această decizie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...