Emoţii pentru cele 70 de asistente de la Spitalul Judeţean reangajate

  Soarta celor 70 de asistente de la Spitalul Judeţean Mavromati, cărora le-au fost desfăcute contractele de muncă şi apoi au fost reangajate după câteva zile, depinde de răspunsurile pe care Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Casa Judeţeană de Pensii le va transmite conducerii unităţii spitaliceşti.  

 Potrivit managerului Viorel Iliuţă, până acum s-a primit răspuns de la Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii pentru 50 de asistente.

“Am primit aprobarea pentru continuarea activităţii celor 50 de asistente pe perioadă determinată. Urmează să mai primim de la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi de la Casa Judeţeană de Pensii. Celelalte 20 sunt angajate pe perioadă determinată ca şi colegele, vom face demersuri la Minister să avem forma legală de a le păstra în activitate şi după caz vom lua decizii în funcţie de toate răspunsurile pe care le vom primi. Vom analiza, ele sunt şi cu implicaţii financiare, şi legale, e o situaţie delicată şi sper să avem cea mai bună formulă ca să nu creem nici supărări şi nici efecte de natură legală asupra unităţii", a declarat Viorel Iliuţă.

Acesta consideră că actul normativ care prevedea încetarea activităţii în cazul asistentelor care sunt pensionabile a fost greşit interpretat de către unii.

“Sigur că măsura este contestată de unii dintre asistenţi, unii înţeleg, alţii mai puţin. Se confundă momentul aprobării ordonanţei de urgenţă 23 cu momentul apariţiei în Monitorul Oficial, care este 15 mai, moment din care ordonanţa îşi produce efectele. Nu face referire la trecut. Doar atunci se putea reveni imediat şi în rest e o poveste de interpretare şi vă spun că aşa cum trei jurişti dau opinii diferite şi instituţiile statului vor da, probabil, răspunsuri diferite. Eu totuşi sper să am răspunsurile cât mai repede pentru o decizie finală care se ia în Comitetul director al spitalului", a mai menţionat managerul Spitalului Judeţean.

Asistentele aflate în această situaţie şi care sunt angajate pe perioadă detemrinată ocupă acum posturi care vor fi scoase la concurs.

“În acest moment suntem pe posturi care vor fi scoase la concurs. După aprobarea bugetului şi încheierea contractului cu Casa. În situaţia în care răspunsurile ne vor permite angajarea pe perioadă nedeterminată, să intrăm pe Ordonanţa 23 atunci nu mai discutăm de posibilitatea de a organiza concurs, ci discutăm de menţinerea în activitate până la 65 de ani, indiferent de vârtsă şi de sex, la solicitarea asistenţilor", a conchis Iliuţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...