Emotii pentru bugetari: Salariile ar putea veni mai tarziu si mai mici!

Emotii pentru bugetari: Salariile ar putea veni mai tarziu si mai mici!

Sindicatele au avertizat ieri că bugetarii ar putea să-şi primească cu întârziere salariile în această lună şi că e posibil chiar ca lefurile să fie diminuate, fiindcă nu există încă normele de aplicare a legii de salarizare unitară.

Institutiile publice ar putea plati salarii chiar mai mici angajatilor pe Legea unitara a salarizarii, pentru ca lipsesc normele de aplicare ale legii si trebuie data o Ordonanta in acest sens, a declarat joi, pentru NewsIn, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Sunt probleme de aplicare a legii. Ieri (miercuri n.r.) s-a cerut la Comisie clarificarea situatiei, respectiv cum vor putea fi platiti salariatii, intrucat nu exista norme de aplicare a Legii unitare de salarizare", a spus Hossu.

"Din cauza excesului de zel, este posibil ca in unele sectoare bugetare sa se dea salarii mai mici angajatilor, pentru a evita neincadrarea in plafonul de cheltuieli. De exemplu, nu se stie ce se intampla cu noii angajati, cum vor putea fi platiti acestia sau cum se va face plata sporului de vechime, care creste de la 10% la 15%", a adaugat el.
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
115

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
120

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1017

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...