Emil Boc: Impozitul minim va fi înlocuit cu cel forfetar

Premierul Emil Boc a subliniat, miercuri, că l-a mandatat pe ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, să înlocuiască actuala formulă a impozitului minim pentru firme cu un impozit forfetar, aplicabil doar în domeniile expuse la evaziune fiscală, anunţă Agerpres.

"Ministrul Finanţelor are mandat pentru a elimina actuala formulă şi de a regândi impozitul minim în sensul reorientării lui spre un impozit cu adevărat forfetar, restrâns doar la acele domenii unde evaziunea fiscală nu poate fi combătută", a spus Boc.

Referitor la proiectul Legii salarizării unitare, el a menţionat că textul va fi finalizat până la 1 octombrie, urmând să fie adoptat fie prin asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, fie prin procedura de adoptare de urgenţă de către Legislativ.

"Proiectul Legii salarizării unitare este în dezbatere publică şi urmează să fie finalizat până la 1 octombrie. Nu am luat o decizie încă în Guvern şi în coaliţie, dar avem la dispoziţie cele două proceduri: procedura de urgenţă în Parlament sau procedura asumării răspunderii. Vom lua o decizie după ce voi consulta coaliţia care susţine Guvernul", a spus Boc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
335

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
481

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
602

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...