Elisabeta Polihroniade, cea mai importanta sahista din Romania, a incetat din viata

Elisabeta Polihroniade, cea mai importanta sahista din Romania, a incetat din viata
Marea Maestra Internationala la sah Elisabeta Polihroniade a incetat din viata, sambata, la varsta de 80 de ani, a declarat pentru Mediafax Carmen Tocala, secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului.
 
"Din pacate s-a prapadit acum cateva ore, nu stiu motivul decesului, dar stiu ca se deplasa foarte greu in ultima vreme. Sportul romanesc pierde foarte mult prin disparitia ei, si mai ales sahul, pentru ca a facut tot ce a putut sa promoveze acest sport. Dumnezeu s-o odihneasca in pace", a declarat, sâmbătă, Carmen Tocala.

Nascuta la 23 aprilie 1935, Elisabeta Polihroniade a castigat noua medalii olimpice ca jucatoare si a participat la zece editii ale JO, dintre care la opt a fost arbitru international.

A castigat sapte titluri de campioana a Romaniei si a participat la peste 150 de turnee internationale. In 1967 a primit Ordinul Meritul Sportiv, iar in anul 2000 a obtinut Medalia Nationala Serviciul Credincios.

In 1999 a primit Diploma de Onoare a Federatiei Internationale de Sah (FIDE), numele sau fiind inscris in "Cartea de Aur a FIDE", inaugurata cu acest prilej.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
204

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
197

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
287

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...