Elevii unei școli din Botoșani vizitați de polițiștii de la Prevenirea Criminalității

Elevii unei școli din Botoșani vizitați de polițiștii de la Prevenirea Criminalității
Poliția Română este partener în programul educațional național Școala Siguranței Tedi, prin intermediul căruia elevii de clasa I își însușesc informaţii utile pentru siguranţa personală.

Programul este inițiat şi organizat de Tymbark Maspex România și Tedi, în parteneriat cu Poliţia Română și Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Științifice.

La nivelul judeţului Botoşani, în program s-au înscris 5 şcoli gimnaziale din Botoşani, Adăşeni, Hăneşti şi Albeşti. Copiii sunt implicaţi în activităţi informativ-educative coordonate de învăţători, cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Române.

Astăzi, 11 mai a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Botoşani au fost alături de elevii claselor primare din cadrul Şcolii Gimnaziale Ştefan cel Mare Botoşani.

Din cadrul acestei unităţi de învăţământ participă la program trei clase de elevi.

Copiii au primit sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte pe stradă, când sunt pietoni, cu bicicleta sau doar pasageri în maşină/ microbuz şcolar, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci ând siguranţa le este pusă în primejdie.
 
Elevii au fost familiarizaţi cu principalele semne de circulaţie pe care trebuie să le cunoască, au aflat care este vârsta de la care pot circula cu bicicleta pe drumuri publice, dar şi de când pot sta pe scaunul din faţă dreapta al autovehiculului.
 
          

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
583

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
301

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
83

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...