Elevii şi părinţii au dreptul de a contesta rezultatele evaluărilor de la clasă!

Elevii şi părinţii au dreptul de a contesta rezultatele evaluărilor de la clasă!
Noul regulament de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar dă posibilitatea elevilor şi părinţilor, tutorilor sau sustinatorii legali ai acestora sa conteste rezultatele evaluarii, solicitand cadrului didactic sa justifice rezultatele acesteia in termen de cinci zile de la comunicare.

In situatia in care argumentele prezentate de cadrul didactic nu sunt considerate satisfacatoare, elevul sau parintele, tutorele sau sustinatorul legal pot solicita, in scris, directorului unitatii de invatamant, reevaluarea lucrarii scrise. Nu se poate solicita reevaluarea probelor orale sau practice.

Pentru solutionarea cererii de reevaluare, directorul va desemna doua cadre didactice de specialitate, din unitatea de invatamant, care nu predau la clasa respectiva si care vor reevalua lucrarea scrisa. Media notelor acordate separat de cele doua cadre didactice este nota rezultata in urma reevaluarii. In cazul invatamantului primar, calificativul este stabilit, prin consens, de catre cele doua cadre didactice.

In cazul in care diferenta dintre nota initiala, acordata de cadrul didactic de la clasa si nota acordata in urma reevaluarii, este mai mica de un punct, contestatia este respinsa si nota acordata initial ramane neschimbata.

In cazul in care diferenta dintre nota initiala si nota acordata in urma reevaluarii este de cel putin de un punct, contestatia este acceptata. Calificativul sau notele obtinute in urma contestatiei raman definitive.

 

Spune-ne opinia ta