Elevii au scapat, profesorii dau de greu: 42 de camere de supraveghere montate pentru examenul de titularizare! - FOTO

Elevii au scapat, profesorii dau de greu: 42 de camere de supraveghere montate pentru examenul de titularizare! - FOTO

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Peste 40 de camere de supraveghere, teze corectate in centre infiintate in alte judete! Aproape 1000 de candidati la titularizare intra miercuri in focul examenului, Ministerul Educatiei si ISJ Botosani anuntand masuri dure pentru evitarea fraudelor.

Prin Metodologia privind miscarea personalului didactic, la art. 48 alin. 4, se prevede ca, in vederea desfasurarii probelor scrise, se asigura supravegherea fiecarei sali de catre 2-3 supraveghetori si in toate salile de concurs vor fi instalate camere video de supraveghere.



"Urmare a acestui ordin al Ministerului Educatiei, 5616 din 2010, ISJ a procedat la instalarea camerelor de supraveghere in unitatea in care se desfasoara acest concurs, respectiv Colegiul National "A.T.Laurian", in fiecare sala de examen. Exista cate o camera de supraveghere conectata la un calculator pentru a fi stocate informatiile, si ulterior pastrate la comisia judeteana. Speram ca nu este o metoda aceasta de determinare a unor candidati sa nu participe la examen. Ne-am dori foarte mult doar asigurarea transparentei acestui examen, si demonstrarea faptului ca si in acest an examenul de titularizare este unul corect", a declarat in aceasta dimineata Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

In unitatea scolara in care se va desfasura examenul sunt instalate deja 42 de camere de supraveghere, costurile ridicandu-se la 4600 de lei.



Presedintele comisiei de examen la titularizare este Mihaela Prajinariu, directorul adjunct al Colegiului National "A.T.Laurian" Botosani. In total, sunt inscrisi circa 1080 de candidati, la concursul de titularizare si la detasare si continuitate, la titularizare fiind asteptate circa 900 de persoane.

Pe data de 13 iulie se va desfasura concursul, dupa care tezele vor fi trimise in centre special infiintate de Ministerul Educatiei, in diferite judete. 



Conform calendarului oficial, pe 18 iulie se afiseaza rezultatele, pe 18-19 iulie se pot depune contestatiile, urmand ca pe 20 iulie sa se dea rezultatele la contestatii. Pe 21 iulie dascalii afla nota finala, iar pe 22-25 este programata repartizarea pe posturi a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7 la titularizare.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
8

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
17

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
952

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...