Cinci pericole care ameninţă omenirea!

Cinci pericole care ameninţă omenirea!
Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a dat publicitatii recent un raport intitulat "Viitoarele socuri mondiale", care cuprinde cele mai mari amenintari ce vizeaza omenirea în perioada urmatoare. Pentru unele s-au gasit solutii, pentru altele, nu.
 
Principalele pericole care ameninta omenirea în viitorul apropiat sunt: o criza financiara fara precedent; conflicte violente între populatie si autoritati, determinate de saracie; o furtuna geomagnetica catastrofala cauzata de exploziile solare; o pandemie declansata de un microorganism împotriva caruia nu exista antidot; un atac cibernetic care ar putea paraliza internetul si toate sistemele informatice, scrie Libertatea.

Generalul dr. Emil Strainu, specialist în amenintari asimetrice, care a participat în ultimele luni la mai multe reuniuni internationale pe tema stiintelor neconventionale, a explicat pentru sursa citata care sunt amanuntele legate de acest raport.

1. Criza economica
Criza care a lovit statele lumii în ultimii ani si care pare a se încheia va reizbucni cu si mai mare forta peste doi ani. Problemele fiscale din SUA, încetinirea ritmului de dezvoltare din China si daunele cu care se confrunta Japonia ar putea forma "furtuna perfecta" care ar face din nou economia mondiala sa se clatine. "Exista deja indicii pentru anumite elemente de fragilitate. Toata lumea avertizeaza ca datoriile private si publice au ajuns la un nivel nemaiîntâlnit. Daca continuam asa, problema s-ar putea agrava începând cu 2013", a declarat, de curând, profesorul Nouriel Roubini, cel supranumit "Profetul crizei", dupa ce a prevazut criza din 2007.Previziunile sale sumbre asupra starii economice a lumii par a confirma raportul OCDE.

2. Conflicte violente de strada
În urma cu doua saptamâni, luptele de strada din Atena, capitala Greciei, îngrozeau întreaga Europa. Pentru câteva zile, orasul elen a fost transformat într-un câmp de lupta de manifestantii nemultumiti de masurile de austeritate impuse guvernului de reprezentantii FMI pentru acordarea unei noi transe de împrumut, care ar putea ajuta tara sa scape de faliment. Conform specialistilor, populatiile din tot mai multe state ar putea recurge la violente, din pricina nemultumirilor provocate de masurile drastice impuse de autoritati.

Barack Obama vrea desecretizarea inventiilor, ca sa genereze crestere economica la nivel mondial

În contextul pericolului unei noi crize, sefii statelor se gândesc la introducerea unor noi tehnologii care sa ajute economia. "Mai multe personalitati din lumea stiintifica au confirmat ca, la initiativa presedintelui SUA, Barack Obama, corporatiile transnationale vor introduce tehnologii noi în industrie, tinute la secret de multi ani. Obama a cerut desecretizarea inventiilor, pentru ca acestea vor realiza un salt tehnologic fata de momentul actual si vor genera crestere economica la nivel mondial", a explicat Emil Strainu. Pe scurt, e vorba despre introducerea pe piata a unor noi tipuri de obiecte, pe care populatia sa le cumpere, iar în acest fel sa se accelereze circulatia banilor în economie - lucru care determina crestere economica generala.

3. Pandemie declansata de o bacterie
În ultimii ani, omenirea este amenintata de bacterii necunoscute, rezistente la antibiotice. Potrivit unui studiu realizat de britanici, exista pericolul raspândirii unor astfel de microbi la nivel global. În urma cu câteva saptamâni, nemtii aveau sa se confrunte cu primele cazuri de E.coli, care s-au tot înmultit de atunci, ajungând si în alte tari, Franta, Marea Britanie, Statele Unite. Cum se transmite boala? Initial, s-a spus ca ea a fost descoperita în castraveti, apoi în rosii, ca în final "vinovate" de transmiterea bacteriei sa fie gasite semintele germinate. Asa ca, în curând, este foarte posibil ca o noua bacterie sa invadeze lumea.

4. Atac cibernetic
Recent, The Daily Telegraph a dat publicitatii un raport al firmei Kaspersky, producatoare de antivirusi, conform caruia a fost descoperita o retea formata din 4,5 milioane de calculatoare "tinute sub control" de hackeri prin metoda atacului cibernetic, din care 80.000 s-ar afla în România. Specialistii atrag atentia ca un astfel de atac ar putea paraliza, pe o perioada lunga si cu efecte catastrofale, activitatea întregii omeniri.

5. Explozii solare
"Lumea stiintifica manifesta o îngrijorare accentuata referitoare la modul de evolutie a activitatii solare, care se pare ca nu mai respecta nimic din ceea ce stiau pâna acum specialistii. Aceste modificari vor mari numarul fenomenelor meteo extreme si vor accentua numarul si intensitatea cutremurelor si ale eruptiilor vulcanice", a spus generalul Strainu. Din pacate, omenirea nu are cum sa se apere, deocamdata, de activitatea solara iesita din comun.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
23

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
162

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
68

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...