Elevii artişti, voluntari şi buni parteneri! FOTO

Elevii artişti, voluntari şi buni parteneri! FOTO
Mai mult decât simple întâlniri, activităţile desfăşurate în parteneriate educaționale între instituții sunt emoţii, sunt implicare activă, organizare, relaţionare, timp, dăruire, efort. Ele înseamnă deschidere, flexibilitate, curaj, voluntariat.

Aceste aspecte au fost urmărite în cadrul parteneriatelor realizate între Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, Şcoala Gimnazială Nr. 13 Botoşani, Biblioteca Judeţeană Botoşani, filiala "Primăverii", o patiserie din municipiul Botoşani, Asociația "DOWN ACTIV" Moldova. Cel puțin șase activităţi în două săptămâni realizate de managerii acestor instituţii, consilierii şcolari, profesorii implicaţi, bibliotecarii, elevii din clasele primare, gimnaziale şi liceu.

Rezultatele au fost cele aşteptate: copii veseli, dezinvolţi, ce au demonstrat abilităţi de lucru în echipă, voluntari cu spirit organizatoric, cu multă şi eficientă iniţiativă, plini de optimism şi dăruire. Activităţile s-au desfăşurat în perioada 16-27 noiembrie 2015, după cum urmează:

  1.    "Click pentru dezvoltare personală" – este prima activitate din cadrul programului de dezvoltare personală pentru adolescenţi, organizat cu elevii din cele două unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială Nr. 13 Botoşani şi Liceul de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani având drept scop oferirea de suport în vederea dezvoltării personale, autocunoaşterii, intercunoaşterii şi relaţionării;

2.    "Ziua antreprenoriatului" – activitate ce şi-a propus o întâlnire "faţă în faţă" cu un antreprenor, la locul de muncă al acestuia, care să răspundă la întrebările elevilor legate de activitatea de antreprenoriat şi despre ideea de afacere în general în vederea aprofundării legăturii dintre ceea ce învaţă în şcoală şi modul activ de participare într-o economie de piaţă. Participarea directă la o astfel de activitate îi provoacă pe elevi să înceapă o afacere sau să iniţieze un proiect antreprenorial încă de pe băncile liceului.

3.    "Cuvinte dulci"- egalitate de şanse – activitate desfăşurată în parteneriat cu filiala din strada Primăverii a Bibliotecii Judeţene Botoşani, unde elevii au stat de vorbă cu doamna scriitoare Elena Butnariu;

4.    "Cuvinte dulci dăruite" – activități în care elevii au oferit câte o carte bibliotecii dintr-o patiserie din municipiu şi au primit în schimbul ei o prăjitură.

5.    "Comoara din mine" – activitate în care elevii voluntari din cele două şcoli au organizat  ateliere de lucru pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale: muzică, origami, pictură, modelaj.

6.    "Alege pentru viitorul tău!" – activități de orientare școlară a elevilor din clasele a 8-a.

"Pe parcursul acestor activităţi elevii şi-au exprimat opiniile, şi-au demonstrat unele abilităţi, au fost provocaţi şi, la rândul lor, i-au provocat pe ceilalţi să fie atenţi la oportunităţile din situaţiile de învăţare. Orice activitate e o resursă de cunoaştere, de informare, de autocunoaştere, de dezvoltare s-au de formare de abilităţi. Este o experienţă plăcută, bogată în informaţii, instructivă și practică", transmit organizatorii evenimentelor.

La sfârşit de lună elevii implicaţi în aceste activități au primit certificate de voluntariat, au împărtăşit colegilor din şcoală şi liceu ceea ce au învăţat, ce îşi amintesc cu plăcere din timpul petrecut împreună şi au fost invitaţi să vorbească despre ce a însemnat pentru ei această experienţă din noiembrie.









 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Întrebarea unui botoșănean pentru Mircea Geoană: ”Candidați la președinția României?” / Geoană: ”Vă răspund pentru că ați fost coleg cu tata!”

astăzi, 21:08
108

Prilejul venirii la Botoșani a lui Mircea Geoană a fost lansarea cărții "Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO", al cărui autor...

Acțiunea ”Cireașa și Căpșuna”. Noul șef al ANF anunță val de controale la fructele de sezon!

astăzi, 18:00
238

Peste 200 de probe vor fi recoltate luna aceasta pentru a fi verificate cu privire la siguranța lor pentru sănătatea consumatorilor.”Începând cu luna mai și până &icir...

Copiii sărbătoriți de pompieri la Hudești și Darabani (Foto)

astăzi, 17:10
97

În cele câteva ore petrecute împreună, în Parcul „Frank” din satul Hudești și pe Stadionul Local din orașul Darabani, au învățat unii de la alții.S...