Concursul a avut loc in bucataria unui restaurant din localitate, iar pentru munca lor, elevii au fost recompensati cu diplome si cate o portie de salata de fructe pregatita chiar de mana lor.
Activitatea a avut loc in cadrul Saptamanii Educatiei Globale. Inspirati din celebrele emisiuni culinare, elevii claselor a V-a si a VI-a, coordonati de doamnele profesoare Adriana Iacob si Manuela Cesane, in parteneriat cu un restaurant din localitate care le-a pus la dispozitie bucataria, elevii au fost pusi in situatia de a gati cu fructe si legume.
Diversele concursuri precum: “Ghiceste fructul/leguma preferata, “Cine stoarce mai bine fructele", “Identificarea unui fruct/leguma dupa gust" sau “ Cel mai bun bucatar" , le-au oferit elevilor posibilitatea sa-si puna cat mai mult in valoare calitatile de a lucra in echipa, de a folosi ustensilele din bucatarie, de a-si dovedi indemanarea in a pregati si orna salata de fructe, precum si abilitatea de a identifica fructe si legume doar dupa gust.
La final,elevii celor doua clase au fost recompensati cu diplome si cu o portie de salata pregatita chiar de ei.