Elevi pradati la Festivalul Amfiteatru!

Un incident deosebit de neplacut s-a petrecut in sediul Teatrului Mihai Eminescu, in timpul desfasurarii Festivalului de teatru pentru liceeni Amfiteatru, cand elevilor-actori de la Grupul Scolar de Industrie Usoara le-au disparut din cabine sapte telefoane mobile, anumite sume de bani si bijuterii.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, a fost deja depusa o sesizare in acest sens de catre un cadru didactic al Grupului Scolar de Industrie Usoara, fiind demarate si cercetarile necesare.

“Ieri un cadru didactic de la Liceul de Industrie Usoara Botosani ne-a sesizat cu privire la faptul ca unui numar de 7 elevi din institutia mentionata le-au fost sustrase telefoane mobile, bani si alte bunuri in timp ce se aflau in incinta Teatrului Mihai Eminescu, bunurile respective fiind depozitate in vestiarele de la cabinele actorilor, vestiare care nu erau asigurate. In prezent se fac cercetari, nu stiu daca angajatii Teatrului aveau in responsabilitate si paza acestor vestiare", a declarat insp.pr.Daniela Darea, purtatorul de cuvant al IPJ Botosani.

Directorul Teatrului Mihai Eminescu, Traian Apetrei crede ca acest incident nu face altceva decat sa umbreasca acest festival de teatru, care are un real succes. Reprezentantul Teatrului a mai spus ca vinovatul nu poate fi decat unul dintre elevi, care stia exact de acele bunuri, precizand ca poate fi chiar unul dintre apropiatii elevilor de la Grupul Scolar de Industrie Usoara.

"Este un lucru care umbreste, una peste alta, manifestarea in ansamblu, in momentul in care in scena erau mai bine de 60 de copii, nu ai cum sa stii daca scoala care e venita nu are pe cineva care sa cunoasca pe cine intra in cabine. Din cate stiu, la un moment dat a sunat una dintre fetitele care a ramas fara telefon pe numarul ei si cel care l-a furat a raspuns la telefon. Nu stiu rezultatul anchetei politiei, sunt in curs de cercetare, s-au luat toate masurile. Hotul este unul dintre copii, mai mult, unul dintre cei care stiau de acele bunuri, unul dintre apropiati. A fost incredibil gestul. Nu a mai fost un incident de asemenea proportii la Teatrul Mihai Eminescu, elevii oricum sunt neatenti cu lucrurile lor si a fost si agitatia mare", a spus Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...