Elevi dupa gratii

Elevi dupa gratii
În data de 29.05.2012, la sediul Penitenciarului Botoşani are loc o nouă etapă a programului “O zi în penitenciar, care constă în experimentarea unei zile în detenţie pentru un număr de 8 elevi ai Şcolii de Arte şi Meserii Dorohoi.

Acest proiect se înscrie pe linia activităţilor de prevenţie primară a comportamentelor deviante în rândul elevilor, prin oportunitatea trăirii unor experienţe inovatoare, simulate în mediul penitenciar.

Pentru a conferi veridicitate paşilor parcurşi de elevi în cadrul acestei acţiuni, activitatea se va desfăşura prin implicarea angajaţilor Penitenciarului Botoşani.

Cu această ocazie, tinerii implicaţi vor avea posibilitatea de a cunoaşte aspecte ale mediului penitenciar şi reprezentativitatea noţiunii privării de libertate atât din perspectiva proprie, precum şi din perspectiva persoanelor custodiate.

Obiectivul activităţii constă, în principal, în experimentarea rigorilor mediului penitenciar precum şi diseminarea informaţiilor privitoare la consecinţele faptelor antisociale şi importanţa deciziilor responsabile în conturarea viitorului adolescenţilor. Programul O zi în penitenciar se alătură activităţilor prevăzute în Protocolul de colaborare încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, având ca scop stimularea în rândul adolescenţilor acapacităţii de luare a deciziilor prin auto-responsabilizare.

În acelaşi timp, persoanele private de libertate au ocazia de a deveni vectori de schimbare, investind în propria lor resocializare şi reabilitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
10

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
132

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
87

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...