Elevi de liceu din Botoșani față în față cu jandarmii, le-a fost prezentată oferta de școlarizare în școlile MAI!

Copiii au aflat ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a se înscrie la concursul de admitere în una dintre școlile Ministerului Afacerilor Interne pentru a deveni jandarmi.

Elevi de liceu din Botoșani față în față cu jandarmii, le-a fost prezentată oferta de școlarizare în școlile MAI!

Aula Magna a Colegiului Național ,,A.T. Laurian" Botoșani a reprezentat, luni dimineață, cadrul propice desfășurării unei activități de informare a elevilor clasei a X-a B, cu privire la oportunitățile unei cariere militare în Jandarmeria Română.

Împreună cu doamna dirigintă Elena Alecsa, elevii au avut prilejul să afle informații despre instituțiile militare de învățământ care școlarizează ofițeri și subofițeri jandarmi, respectiv Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza" București, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Drăgășani.

Condițiile obligatorii pentru recrutare, desfășurarea probelor de examen, drepturile, dar și obligațiile în calitate de student sau elev jandarm și modul de efectuare a repartiției la absolvire au fost câteva dintre aspectele de interes prezentate în cadrul întâlnirii de reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

„Sperăm ca peste doi ani, când porțile instituțiilor militare de învățământ se vor deschide pentru candidați, o parte din cei prezenți în Aula Magna să fie printre cei care, cu emoțiile firești, vor da examenul de admitere”, a transmis Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
5

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
61

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
24

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...