Elevă lovită de un profesor la Școala Lunca!

Elevă lovită de un profesor la Școala Lunca!
Un profesor de matematică de la Școala Lunca este acuzat de rudele unei eleve de clasa a VI-a că a lovit-o cu palmele peste față, pentră că nu ar fi știut să rezolve un exercițiu.

Incidentul s-a petrecut luni. Copila de 12 ani a fost scoasă la tablă pentru a rezolva mai multe exerciții, dar nu a știut să rezolve o ecuație, moment în care profesorul s-a înfuriat și a lovit-o pe elevă peste față.

Fata  a ajuns la Cabinetul medical din localitate, unde a primit îngrijiri.

“Am mers la școală și am găsit fata pansată la un obraz și am întrebat-o ce a pățit. Mi-a spus că a bătut-o. Eu am mers și l-am așteptat pe profesor să termine ora și l-am întrebat ce a avut cu copilul meu, ce ți-a făcut copilul? Nu ți-a fost milă deloc, să dai ca într-un câine? Vorbește urât și cu copiii. Când a ajuns fata acasă a început să plângă, era zgâriată. I-a tras cu palmele și i-a căzut și cercelul din ureche. Copiii se tem să spună ce s-a întâmplat", a spus bunica fetei.



Bunicii elevei au informat și conducerea unității de învățământ de cele întâmplate, fiind declanșată o anchetă internă, iar profesorul de matematică va trebui să dea explicații în fața comisiei de disciplină.

“Marți dimineață, la ora 07.30, când am ajuns la școală, am fost abordată de bunicul fetei, care mi-a relatat ce s-a întâmplat în cursul zilei de luni, în timpul orei de matematică. Am vorbit atât cu eleva, cât și cu domnul profesor, după ce am fost informată de caz. Eleva mi-a relatat că domnul profesor a ascultat mai întâi alți elevi care nu au știut lecția, și probabil că din acest motiv dumnealui s-a enervat. Am vorbit și cu domnul profesor și dumnealui a spus că nu a fost un incident atât de grav, că și-a ieșit un pic din fire și regretă fapta și își va revizui comportamentul pe viitor", a declarat Elena Tănasă, directorul Școlii Lunca.

Și conducerea Inspectoratului Școlar Județean a dispus constituirea unei comisii de anchetă.

“Am numit o comisie care va face o anchetă la Școala din Lunca, se iau declarații și în funcție de rezultatul anchetei se vor dispune și măsurile în consecință. Deocamdată nu ne putem pronunța până nu știm exact ce s-a întâmplat", a declarat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean.

Profesorul spune că regretă ce a făcut.

“Eram la oră, au fost doi elevi care nu au știut să răspundă la ce întrebam eu, aveau de rezolvat niște ecuații simple și i-am trimis la loc. Fata a fost a treia pe care am scos-o, a rezolvat două ecuații, la a treia a început să răspundă aiurea. Am prins-o de obraji și am zgâlțâit-o un pic și i-am spus "Fată trezește-te". Și de aici a început scandalul, nu au fost lovită, nu au fost alte probleme. Regret, nu trebuia să o prind de obraji. Știam că e un copil bun și din dorința de a o face să ia o notă bună am făcut gestul acesta", a spus Constantin Murărașu.

 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
13

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
70

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
113

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...