Elevă de la un liceu botoşănean, diagnosticată cu o boală contagioasă!

 Elevă de la un liceu botoşănean, diagnosticată cu o boală contagioasă!

Mai mulţi elevi ai unui Colegiu din municipiul Botoşani, dar şi cadrele didactice, au fost supuşi unor analize medicale, după ce una dintre eleve a fost diagnosticată cu o boală contagioasă gravă.

Fata este în clasa a X-a, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", iar săptămâna trecută a absentat de la şcoală, internându-se în spital. În urma investigaţiilor pe care le-a efectuat medicii au diagnosticat-o cu tuberculoză.

Spitalul de Pneumoftiziologie a anunţat conducerea unităţii de învăţământ, pentru a se lua toate măsurile care se impun într-o astfel de situaţie.

Potrivit directorului Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", toţi elevii care sunt în clasă cu fata bolnavă au făcut analize, la fel şi profesorii care predau la clasa respectivă.

"S-au luat măsurile legale prevăzute în legislaţia actuală şi cele indicate de Spitalul de Pneumoftiziologie, adică igienizarea clasei cu substanţele recomandate şi toţi elevii calsei, împreună cu profesorii care predau la clasa respectivă, au făcut analizele. Aşteptăm să ne comunice rezultatele. Nu m-a informat nimeni de la spital că ar fi vreun alt elev care să ia tratament. Aşteptăm să vedem ce ne spun. Eleva a absentat o săptămână de la şcoală, probabil a făcut nişte investigaţii medicale şi s-a confirmat respectiva boală. Am avut discuţii cu copiii, i-am informat, pentru că aşa se face, le-am adus la cunoştinţă toate metodele şi de prevenire şi măsurile care trebuie luate", a spus Cristina Chiriac, directorul Colegiului Naţional "Mihai Eminescu".

Eleva care are TBC este internată în spital şi a început tratamentul. După două luni, medicii vor putea spune dacă fata va putea să se reintegreze în colectivitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
181

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
144

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1148

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...