Elena Udrea explica noua modalitate prin care ii pune la cheltuiala pe romani

Elena Udrea explica noua modalitate prin care ii pune la cheltuiala pe romani

 ELENA UDREA  

Cei care isi renoveaza fatadele imobilelor vor beneficia de o scutire de 5 ani la plata impozitelor pe casa. In plus, isi vor recupera jumatate din TVA platita pentru materialele de constructie folosite si lucrarile realizate, spune Elena Udrea.

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale, a decis sa isi explice pe blog unul dintre proiectele MDRT, despre care sustine ca mass-media nu l-a prezentat corespunzator, mai exact pobilitatea de a executa silit pe proprietarii de imobile a caror fatada a fost reabilitata de primarie si care refuza sa plateasca pentru asta.

Noua lege (ce va fi in curand adoptata in Guvern) prevede ca autoritatile publice locale vor reabilita fatadele cladirilor private din bugetul propriu, insa vor recupera, ulterior, banii de la proprietari, inclusiv prin executare silita.

"Reabilitarea fatadelor imobilelor este un proiect cu dublu rol. Pe de o parte, estetic. Pe de alta parte, de siguranta pentru trecatori. Legea nu prevede ca toate cladirile din Romania trebuie sa aiba fatadele reabilitate, ci numai cele in stare avansata de degradare", explica Elena Udrea pe blog.

Ministrul sustine ca noul act normativ "nu presupune numai obligatii, ci si drepturi sau beneficii", mai exact, pentru cei care isi renoveaza fatadele imobilelor, exista o scutire de 5 ani la plata impozitelor pe casa. In plus, isi vor recupera jumatate din TVA platita pentru materialele de constructie folosite si lucrarile realizate.

Proprietarii, buni de plata pentru renovarea fatadelor cladirilor private

Exista evident si o latura sociala in proiectul de lege, respectiv pentru cei al caror venit mediu pe cap de familie este mai mic decat salariul mediu net pe economie, primaria va plati lucrarile, scrie ziare.com.

Dupa ce presa i-a sarit in cap ca vrea sa stoarca romanii de ultimul leu in plina criza, Elena Udrea da drept contraargument faptul ca "in Occident, proprietarii de imobile au in primul rand obligatii si apoi drepturi. Printre aceste obligatii legale se numara si reabilitarea periodica a fatadelor. Trebuie sa intelegem cu totii ca a avea un lucru in proprietate presupune si cheltuieli, nu numai beneficii".
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
74

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
345

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
61

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...