Electrocasnicele cumparate cu buletinul, platite cu sume de zece ori mai mari!

Electrocasnicele cumparate cu buletinul, platite cu sume de zece ori mai mari!
Perioada cand botosanenii isi puteau cumpara electrocanice cu buletinul si urmau sa plateasca rate lunare foarte mici, a creat peste timp grave probleme cumparatorilor, mai ales celor din mediul rural, care s-au saturat sa tot plateasca unei firme, ratele pentru produsul cumparat si au sesizat Protectia Consumatorilor pentru a-i ajuta, intrucat au ajuns sa plateasca electocanicele cumparate cu 10 ori mai mult decat valoarea reala a produselor, si inca mai primesc notificari ca mai au de platit inca pe atat.


In ultima perioada, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Botosani a primit 15 reclamatii cu privire la firma EFG Retail Service IFN, o societate financiara nebancara, care a preluat toate ratele facute de cetateni la magazinul de electrocasice Altex.


“ In urma cu 5 ani cand au avut o mare amploare creditele cu buletinul de la Altex, cei mai multi oameni au achizitionat produse electrocasnice de folosinta indelungata, si au achitat ratele prin contul si banca desemnata de cei care au intocmit contractul achitand de zece ori valoare produsului. Avem cazul unui batran din mediul rural a achizitionat in 2006, un TV care valoara 500 lei si el a dat pana acum vreo 5.000 lei si il mai soma ca mai are de platit inca 5.000 lei, daca ca nu va fi executat silit. Oamenii nu au primit niciun desfasurator al platilor efectuate, a dobanzilor si  a comisioanelor practicate", a precizat Sanda Constantinica, juristul CJPC Botosani.


In astfel de cazuri, o firma care face practica  comerciala abuziva, inselatoare, este sanctionata  incepand de la 5.000 lei la 50.000 lei.  Firma EFG Retail Service IFN urmeaza a fi amendata de Protectia Consumatorului de la Bucuresti acolo unde isi are sediul societatea, comisarii de la Botosani neavand competenta teritoriala.


“Toate reclamatiile de genul acesta le-am trimis la Bucuresti pentru ca firma are sediul acolo si nu avem noi competenta teritoriala de control, in mare parte s-ausolutionat din ele. Banuiesc ca firma va fi sanctionata de colegii mei de a Bucuresti. De acum incolo cei care au facut aceste sesizari la noi nu vor mai primi astfel de notificari, dar banii inapoi nu si-i vor mai putea primi", a adaugat juristul CJPC Botosani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
183

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
371

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
103

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...