El este drumarul care a murit în spațiul de odihnă, după ce a lucrat 40 de ore, pe cod roșu, în Botoșani

Dumitru Ichim lucra de 33 de ani în cadrul Secției Drumuri Naționale (SDN) Botoșani, timp în care a desfășurat activități specifice întreținerii drumurilor naționale.

„Colectivul DRDP Iași a aflat cu tristețe despre decesul colegului Dumitru Ichim (57 ani), deservent utilaj în cadrul Secției Drumuri Naționale Botoșani", a transmis instituția.

Timp de aproape două zile, bărbatul s-a aflat la volanul uneia dintre autofrezele care au intervenit pentru deszăpezirea drumurilor din Moldova și pentru a-i scoate din troiene pe cei care au fost surprinși de viscol și zăpadă sau care s-au aventurat la drum și nu au respectat indicațiile meteorologilor și ale autorităților.

Bărbatul și-a început tura pe 5 aprilie, în jurul orei 9:00 și și-a anunțat colegii că îi este rău astăzi, 7 aprilie, în jurul orei 4:00. Astfel, el acumulase deja peste 40 de ore de muncă. A fost dus de colegi la unul dintre locurile de odihnă, tocmai pentru a putea să doarmă puțin. Din păcate, atunci când aceștia au verificat să vadă cum se simte, câteva ore mai târziu, l-au găsit decedat.

Ancheta deschisă de Inspectoratul de Muncă Botoșani va stabili dacă și în ce condiții s-a putut odihni bărbatul în cele aproape două zile cât s-a aflat la serviciu, aproape non stop. Unul dintre marile sindicate din compania de drumuri spune că bărbatul a murit de epuizare și acuză șefii de la drumuri pentru că nu există suficient personal, dar nici suficiente utilaje, scrie Digi24.

Reprezentanții CNAIR recunosc că există un deficit mare de personal și spun că în perioada următoare ar putea să angajeze undeva la 300 de persoane. De asemenea, recunosc că în momentul în care Moldova a intrat sub avertizare meteo de viscol și zăpadă abundentă a fost o mobilizare generală pentru angajații din acea parte a țării, ba chiar au fost trimiși oameni din alte zone pentru a le veni în ajutor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...