Efectele Covid: 64% dintre angajaţi şi-ar dori să lucreze după pandemie de acasă

Efectele Covid: 64% dintre angajaţi şi-ar dori să lucreze după pandemie de acasă

Pandemia Covid-19 a schimbat relația angajaților cu companiile din România iar în prezent peste 64% spun că şi-ar dori să continue să lucreze o parte din timp de acasă şi după ce va trece pandemia de coronavirus.

Un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs arată că dacă ar putea să-şi aleagă programul, 23% dintre aceştia consideră că lucrul la distanţă ar fi util cel puţin 1-2 zile pe săptămână, în timp ce aproape 12% ar vrea să meargă la birou doar 4 zile pe lună.

 "Înainte de debutul pandemiei, peste 81% dintre angajaţii care au răspuns sondajului BestJobs lucrau de la birou - numai de la birou (61%) sau în cea mai mare parte a timpului de la birou (20%) - dar odată ce au experimentat şi munca remote au constatat că nu mai pierd timp cu deplasarea zilnică (69%) şi şi-au redus semnificativ şi cheltuielile zilnice, legate de transport, masă de prânz, haine etc. (51%). Însă beneficiul principal, pe care majoritatea respondenţilor (56%) l-au resimţit lucrând de acasă, este că s-au putut proteja mai bine de Covid-19", au anunțat realizatorii studiului.

Programul flexibil şi confortul biroului lor de acasă le-au permis celor mai mulţi dintre intervievaţi să petreacă mai mult timp cu familia (45%), să-şi gestioneze mai bine timpul (36%), să fie mai productivi (28%) şi mai puţin stresaţi (19%).

Pe de altă parte, ce mai mare parte a celor care au răspuns întrebărilor din acest studiu, (56%), recunosc faptul că le lipseşte interacţiunea zilnică cu colegii şi, chiar dacă lucrează de acasă, 52% spun că ajung să aloce mai mult de opt ore pe zi activităţii profesionale şi că le este dificil să delimiteze viaţa profesională de cea personală (43%), mai ales că sunt adesea întrerupţi de copii, animale de companie sau au probleme cu conexiunea la internet (39%). Cu toate acestea, peste 82% dintre cei care lucrează de acasă ar recomanda cunoscuţilor să experimenteze acest mod de lucru.

Sondajul a fost efectuat în perioada 15 - 31 ianuarie 2021, pe un eşantion de 1.300 de utilizatori de internet din România.

 

Spune-ne opinia ta