Efectele Bursei Locurilor de Muncă după concedierile din confecții, câte persoane și-au găsit de muncă! (foto, video)

Marți și miercuri la clădirea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) de pe Pietonalul „Unirii” a avut loc Bursa Locurilor de Muncă în domeniul confecțiilor.

La acest eveniment au participat un număr de 11 agenți economici care au pus la dispoziție șomerilor un număr de 344 de locuri de muncă.

Potrivit datelor oferite de reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Botoșani, au participat un număr de 209 persoane, mult mai puține față de estimările făcute de Anca Apăvăloaie, directorul executiv al instituției.

Directoarea AJOFM se aștepta la un număr de peste 250 de persoane care să participe la Bursă în cele două zile, mai ales că miercuri au fost prezenți și cei de la Serconf.

Din cele 209 persoane, doar 86 au reușit să fie selectate pentru angajare. Asta nu reprezintă nici măcar jumătate din numărul total, iar faptul că au fost selectate în vederea angajării nu le garantează oamenilor 100% că vor fi angajați.

Artsana, Formens și Serconf sunt cele trei mari firme care activează în industria confecțiilor și care au derulat concedieri masive de la începutul acestui an. De la Artsana au fost concediate 364 de persoane, dar pe lângă acestea mai sunt care și-au dat demisia. Formens a renunțat la 79 de salariați și Serconf la 160 de angajați.

Citește și Bursa Locurilor de Muncă după concedierile masive din confecții. „Cele care au rămas sunt o bombă cu ceas” / „Am trecut ca niște oițe printre standuri”

 





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul prefect de Botoșani despre șeful IPJ: „Nu am niciun motiv să îi cer demisia” (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, trimisul Guvernului în teritoriu, a fost întrebat ce părere are despre colaborarea cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, cms. șef Tudor Cost&...

Secții de votare dublate în unele școli din Botoșani din cauza reabilitărilor. Prefect: „Nu cred că ar trebui să fie probleme” (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că în unele unități de învățământ vor fi dublate secțiile de votare. Asta pentru că în 14 școli din mun...

Modificări pentru unii clienți ai Serviciului de Permise din Botoșani, despre ce este vorba! (video)

Thursday, 26 September 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat faptul că a fost emis un ordin la nivel național cu privire la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor ...