Echivalarea în cazul învăţătorilor şi educatorilor fără studii superioare, blocată!

Echivalarea în cazul învăţătorilor şi educatorilor fără studii superioare, blocată!
Învăţătorii şi educatorii care activează în sistemul de învăţământ botoşănean şi care nu au finalizat cursurile unei facultăţi şi au solicitat trecerea la statutul de profesor pentru învăţământul primar, nu primesc nici la această dată bani în plus la leafă.

Această echivalare a fost sistată de Ministerul Educaţiei.

Reprezentanţii  Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani au trimis o adresă Minister prin care solicită lămuriri cu privire la acest aspect.

În ceea ce priveşte echivalarea prevăzută de lege, cea cu învăţătorii şi educatorii care să fie echivalaţi profesori pentru învăţământ primar în baza competenţelor formale şi non-formale dobândite prin diverse programe lucrurile sunt sistate la Minister. Am făcut o adresă dacă se mai face această echivalare sau nu. A fost o listă trimisă către minister şi s-a blocat acolo. După părerea mea, refuză să emită acte de eliberare din considerente financiare. Odată echivalaţi ca profesori, se pune problema ca aceştia să fie plătiţi ca profesori, ori un învăţător sau educator cu studii medii la ora aceasta nu ia salariul unui profesor cu acelaşi grad didactic. Ia un salariu mai mic“, a declarat  Liviu Axinte, liderul LSI.

Metodologia privind recunoaşterea şi echivalarea competenţelor profesionale dobândite de cadrele didactice face referire la învăţătorii, educatoarele, institutorii şi chiar maiştrii sau antrenorii care nu au studii superioare, dar care au au rezultate deosebite în munca la catedră.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
185

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...

Anchetă la Botoșani, după ce un bebeluş de doar trei săptămâni a fost găsit mort!

astăzi, 08:57
349

Decesul unui bebeluş de trei săptămâni declanşează o anchetă a poliţiei, în Botoşani. Copilul a fost găsit fără viaţă, în patul lui, de către părinţii care au cerut a...

Elev din Botoșani distins cu Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Franceză! (Foto)

astăzi, 08:34
382

Vladimir Cotruță, elev in clasa a X-a bilingv franceză la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Nu este...