Echipaje de Poliţie pe drumul Botoşani-Suceava! Vezi ce au urmărit! GALERIE FOTO

Mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere Botoşani s-au deplasat, vineri la amiază, pe drumul european Botoşani-Suceava, o parte dintre participanţii la trafic rămânând pietoni.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat împreună cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă o acţiune pentru prevenirea implicării conducătorilor de Ambulanţă în accidente rutiere.

O Ambulanţă a simulat o misiune pe drumul Botoşani-Suceava şi cu semnalele acustice şi luminoase pornite a plecat însoţită de trei echipaje de la Poliţia Rutieră. Poliţiştii au vrut să vadă dacă participanţii la trafic acordă prioritate autospecialelor de Ambulanţă.

Majoritatatea şoferilor s-au dat din calea Ambulanţei, dar au fost şi conducători auto care nu au făcut acest lucru, poliţiştii rutieri reţinându-le permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Şoferii care au fost sancţionaţi  s-au apărat şi au spus că au tras pe dreapta când au văzut Ambulanţa, dar au fost contrazişi de poliţişii rutieri care le-au transmis că au posibilitatea să conteste procesele verbale de contravenţie dacă sunt nemulţumiţi.

“Domnule ofiţer, era o maşină în faţa mea şi eu am oprit în spate. Cum spuneţi că nu am oprit şi nu am dat prioritate? Dar era un pic de curbă şi m-am ferit de maşina salvării. Am oprit şi am dat prioritate", a spus unul dintre şoferii sancţionaţi.

Poliţiştii i-au transmis că există filmare şi dacă vor contesta se va vedea în instanţă cine are dreptate.

“Desfăşurarea activităţii în condiţii optime a serviciilor de ambulanţă presupune şi deplasarea într-un regim de urgenţă la destinaţie. Din păcate, întâlnim conducători auto care ignoră semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de ambulanţă. Cei care au fost opriţi pentru abateri vor suporta o sancţiune de 390 de lei şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile", a declarat Andi Barbacaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Botoşani.

În cadrul acţiunii de vineri poliţiştii au lăsat doi şoferi fără permis, astfel de acţiuni urmând a se desfăşura şi în perioada următoare.




















 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

astăzi, 19:29

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

astăzi, 18:45

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

astăzi, 17:47

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...