Aceste proiectele educative au fost apreciate și evaluate că întrunesc toate criteriile impuse spre a fi derulate şi au incluse în Calendarul Naţional al Activităţilor Educative Extraşcolare -2014, primind o finantare partială din partea Ministerului Educației Naționale.
Au participat peste 80 elevi din 19 echipaje:
Clubul Copiilor Gura Humorului
Clubul Copiilor Nehoiu
Clubul Copiilor Tg. Frumos
Colegiul Național "Mihai Eminescu" Slobozia- Ialomița
Colegiul Naţional “Mihai Viteazul Ploieşti
Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina
Liceul Tehnologic "Dacia" Piteşti
Palatul Copiilor Bistrița
Palatul Copiilor Botoşani
Palatul Copiilor Botoșani-Filiala Darabani
Palatul Copiilor Buzau
Palatul Copiilor Călărași
Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin-Filiala Orșova
Palatul Copiilor Iaşi
Palatul Copiilor Piteşti
Palatul Copiilor Suceava
Palatul Copiilor Târgovişte
Colegiul National Grigore Ghica Dorohoi
Echipa din Botosani a fost formată din: Horbuli Mihnea, Botez Șerban, Vișan Andrei, Bejenariu Alexandru, Tatar Andreas Voiniciuc Vasile, Grigore Eduard, Clodnischi Darian, Ilica Sebastian, Grigoruță Alexandru, Ursu George, Rotariu Gabriel, Merghidan Vlad.
Trofeul Național de Robotică "ROBOTOR" este cea mai mare si mai veche competitie de roboți la nivel preuniversitar ajuns la ediția a VII a.
Concursul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Botoșani, Palatul Copiilor Botoșani, Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin-Filiala Orșova, cu sprijinul a numeroși parteneri și sponsori.
Au fost organizate următoarele probe: 6 probe pe doua caracteristici de constructie a robotilor pe 3 categorii de vârstă:
• Curse de dragstere
• Concursuri de urmărire a liniei
• Concursuri de mini-sumo şi micro-sumo,
• Concurs de ieşire din labirint
• Concurs freestyle
• Curse de viteză pentru roboti solari
Trei probe au fost organizate sub formă de spectacol-concurs LUPTA ROBOȚILOR. Paricipanții la spectacol au fost numeroși elevi din școlile botoșănene, părinți, oficialități. Roboții de viteză și luptele între roboți au făcut deliciul publicului. Spectacolul a fost transmis LIVE cu ajutorul sponsorilor și a avut numeroase accesări unice, înregistrarea putand fi vizualizată pe adresa: Live.Botosani.Ro. Acest lucru a făcut posibilă vizualizarea concursului de catre toți cei pasionați de acest tip de competiție precum și de părinții copiilor participanți.
Echipa din Botoșani a obtinut la concursul
ROBOTORprimele pozitii: 12 locuri I și un loc II.
In cadrul concursului a avut loc si Simpozionul de robotică 2014 unde au fost prezentate 12 lucrări stiintifice de catre profesorii prezenti.
Lucrarea
Al doilea prototip al platformei robotice Karelprezentata de prof. Mihai Agape Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin-Filiala Orșova a fost cea mai apreciata de cei prezenți la simpozion.
Concursul de Construcții Electronice “TEAM" este o competiție de tradiție botoșăneana ajunsa la ediția a IX a. Concursul a avut 4 probe pe 3 categorii de vârstă:
PRACTICĂ- realizarea practică a unui montaj electronic,
PROIECTARE - proiectarea unui circuit electronic, clasic, pe hârtie milimetrică;
TEORIE evaluarea cunoştinţelor teoretice în domeniul electronic;
LUCRĂRI TEHNICE. - prezentarea lucrărilor tehnice realizate în prealabil de către elevi.
Din nou, echipa din Botoșani a fost greu de învins obținand 12 locuri I.
Foarte multi sponsori locali si din tara împreună cu echipa de organizare a facut ca organizarea concursurilor să fie impecabilă (cazare la hotel, masa la restaurant, premii valoroase fiecarui echipaj).
Sponsori: Complex Hotelier “Europa. Restaurant “Miorița, Hotel “Tineret,S.C. Oti Computers S.R.L, S.C. Sierra Modellsport S.R.L, S.C. VTV Electronic S.R.L., S.C. Robofun, S.C. Board Media, S.C. Sc Web Emotion S.R.L, Asociația Pentru Dezvoltarea Educației Extrașcolare din Romănia, Asociatia Comitetului de Părinți a Cercului de “Fizică Aplicată de la Palatul Copiilor Botoșani .
Acțiunea a fost mediatizată de Stiri.Botosani.Ro- online, precum și pe stirile la postul ANTENA 1 de ziua României!
Prof. Luisian Grigore