Echipa din Botoșani a obtinut la concursul „ROBOTOR” primele pozitii: 12 locuri I și un loc II. FOTO, VIDEO

În perioada 28 noiembrie- 2 decembrie 2014 a avut loc la Complexul Hotelier “EUROPA- Botosani un maraton competitional în domeniul electronicii si a roboticii  prin organizarea a doua concursuri naționale: Concursul Național de Electronică “TEAM ediția a IX a și Trofeul Naţional de Robotică “ROBOTOR 2014 ediţia a VII a.

  Aceste proiectele educative  au fost apreciate și evaluate că întrunesc toate criteriile impuse spre a fi derulate şi au incluse în Calendarul Naţional al Activităţilor Educative Extraşcolare -2014, primind o finantare partială din partea Ministerului Educației Naționale.

        Au participat peste 80 elevi din 19 echipaje:  

Clubul Copiilor Gura Humorului
Clubul Copiilor Nehoiu
Clubul Copiilor Tg. Frumos
Colegiul Național "Mihai Eminescu" Slobozia- Ialomița
Colegiul Naţional “Mihai Viteazul Ploieşti
Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina    
Liceul Tehnologic "Dacia" Piteşti
Palatul Copiilor Bistrița
Palatul Copiilor Botoşani
Palatul Copiilor Botoșani-Filiala Darabani
Palatul Copiilor Buzau
Palatul Copiilor Călărași
Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin-Filiala Orșova
Palatul Copiilor Iaşi
Palatul Copiilor Piteşti
Palatul Copiilor Suceava
Palatul Copiilor Târgovişte
Colegiul National Grigore Ghica Dorohoi
 

        Echipa din Botosani a fost formată din:  Horbuli Mihnea, Botez Șerban, Vișan Andrei, Bejenariu Alexandru, Tatar Andreas Voiniciuc Vasile, Grigore Eduard, Clodnischi Darian, Ilica Sebastian, Grigoruță Alexandru, Ursu George, Rotariu Gabriel, Merghidan Vlad.   
        Trofeul Național de Robotică "ROBOTOR" este cea mai mare si mai veche competitie de roboți la nivel preuniversitar ajuns la ediția a VII a.

  Concursul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Botoșani, Palatul Copiilor Botoșani, Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin-Filiala Orșova, cu sprijinul a numeroși parteneri și sponsori.

  Au fost organizate următoarele probe: 6 probe pe doua caracteristici de constructie a robotilor pe 3 categorii de vârstă:
Curse de dragstere
Concursuri de urmărire a liniei
Concursuri de mini-sumo şi micro-sumo, 
Concurs de ieşire din labirint
Concurs freestyle
Curse de viteză pentru roboti solari

  Trei probe au fost organizate sub formă de spectacol-concurs LUPTA ROBOȚILOR. Paricipanții la spectacol au fost numeroși elevi din școlile botoșănene, părinți, oficialități. Roboții de viteză și luptele între roboți au făcut deliciul publicului. Spectacolul a fost transmis LIVE cu ajutorul sponsorilor și a avut numeroase accesări unice, înregistrarea putand fi vizualizată pe adresa: Live.Botosani.Ro. Acest lucru a făcut posibilă vizualizarea concursului de catre toți cei pasionați de acest tip de competiție precum și de părinții copiilor participanți.

    Echipa din Botoșani a obtinut la concursul ROBOTOR primele pozitii: 12 locuri I și un loc II.

  In cadrul concursului a avut loc si Simpozionul de robotică 2014 unde au fost prezentate 12 lucrări stiintifice de catre profesorii prezenti.

  Lucrarea Al doilea prototip al platformei robotice Karel prezentata de prof. Mihai Agape Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin-Filiala Orșova  a fost cea mai apreciata de cei prezenți la simpozion.

  Concursul de Construcții Electronice “TEAM" este o competiție de tradiție botoșăneana ajunsa la ediția a IX a.   Concursul a avut 4 probe pe 3 categorii de vârstă:
PRACTICĂ- realizarea practică a unui montaj electronic, 
PROIECTARE - proiectarea unui circuit electronic, clasic, pe hârtie milimetrică;
TEORIE  evaluarea cunoştinţelor teoretice în domeniul electronic; 
LUCRĂRI TEHNICE. - prezentarea lucrărilor tehnice realizate în prealabil de către elevi.

   Din nou, echipa din Botoșani a fost greu de învins obținand 12 locuri I.

  Foarte  multi sponsori locali si din tara împreună cu echipa de organizare a facut ca organizarea concursurilor să fie impecabilă (cazare la hotel, masa la restaurant, premii valoroase fiecarui echipaj).

        Sponsori: Complex Hotelier “Europa. Restaurant “Miorița, Hotel “Tineret,S.C. Oti Computers S.R.L, S.C. Sierra Modellsport S.R.L, S.C. VTV Electronic S.R.L.,   S.C. Robofun, S.C. Board Media, S.C. Sc Web Emotion S.R.L, Asociația Pentru Dezvoltarea Educației Extrașcolare din Romănia, Asociatia Comitetului de Părinți a Cercului de “Fizică Aplicată de la Palatul Copiilor Botoșani .
 
        Acțiunea a fost mediatizată de Stiri.Botosani.Ro- online, precum și pe stirile la postul ANTENA 1 de ziua României!
 Prof. Luisian Grigore  

















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...