Echipa de motociclism viteza se pregateste pentru o noua etapa Romanian Superbike!

Echipa de motociclism viteza se pregateste pentru o noua etapa Romanian Superbike!
Motociclistii botosaneni de la clubul Aem Design Racing Team vor lua startul in ultima etapa a Campionatului Romanian Superbike cu doi piloti, si anume Alin Pintilie, pe o Yamaha R1, si Andrei Amisculesei, pe un BMW S1000RR.

Ultima etapa a campionatului se va disputa pe circuitul Panoniaring din Ungaria, intre 24 si 26 septembrie.

"Speram si de aceasta data sa reusim o clasare cat mai buna si cat mai aproape de podium, dar va fi foarte greu din cauza deficitului financiar cu care ne confruntam. Din aceasta cauza nu ne putem alinia la start cu toti pilotii. Bogdan Barladeanu este accidentat, iar Eduard Mihalcu are ceva probleme tehnice la motocicleta. Speram ca de la inceputul anului competitional 2011 sa putem prezenta la startul fiecarei etape macar 2-3 componenti ai echipei, transmite Alin Pintilie.

La prima etapa a Campionatul Romanian Superbike la clasa SBK(1000cm3), in Serres, Grecia, pilotii Eduard Mihalcu, Bogdan Barladeanu si Alin Pintilie s-au aflat la startul competitei, reusind rezultate notabile. Astfel, Bogdan Barladeanu a reusit calificarea in cursa profesionistilor, la 1000 cm3, terminand pe pozitia 21, din 30 de sportivi care au luat startul, el situandu-se pe locul 12 in clasamentul romanilor.

De asemenea, dupa prima etapa, Eduard Mihalcu a obtinut locul 5 pe grila de start, la clasa B (avansati), 1000cm3, terminand pe pozitia a doua, fiind devansat de un reprezentant al Bulgariei, rezultat care il aseaza pe locul 1 in clasamentul romanilor, clasa B.

In aceeasi competitie, Alin Pintilie s-a calificat in cursa de la clasa B de pe locul 9 pe grila de start, insa, din cauza unor probleme tehnice, nu a putut lua startul.

Chiar daca botosanenii sunt decisi sa lupte pentru o clasare cat mai buna, situatia financiara devine o piedica tot mai greu de depasit.



"Pentru a putea continua avem nevoie mare de suport financiar. Nu putem sa mergem cu bani putini printre motociclete de zeci de mii de euro si piloti cu sponsori multi", spun sportivii botosaneni.

"Echipa promoveaza mersul cu motocicleta pe circuite omologate, unde riscul de accidente este minim. Deviza noastra: STRADA NU E PENTRU CURSE!", a precizat Alin Pintilie.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
24

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
43

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
42

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...