Echipa de fotbal Cetatea Suceava a incetat sa mai existe!

Echipa de fotbal Cetatea Suceava a incetat sa mai existe!
Eterna rivala a echipei Fotbal Club Botosani, rivalitate care a starnit de-a lungul timpului patimi de tot soiul, Fotbal Club Cetatea Suceava, echipa fanion a judeţului Suceava, a rămas fără cap, mâini şi picioare.

Clubul mai există doar pe hârtie după ce Judecătoria Suceava a acceptat cererea de dizolvare a asociaţiei sportive care administra activitatea fotbalistică de la FC Cetatea.

E o situaţie fără ieşire, care va avea ca rezultat dispariţia echipei de fotbal. Prin sentinţa pronunţată pe 27 ianuarie 2010, Judecătoria Suceava a semnat actul de deces al Asociaţiei Sportive Fotbal Club Cetatea, după ce magistraţii au hotărât dizolvarea acesteia şi a numit firma Euroconsulting SPRL pentru a se ocupa cu actele privind lichidarea.

Mai exact, clubul sucevean nu va mai putea face nici o mişcare fără acordul firmei de lichidare, care va avea drept de administrare asupra asociaţiei. Este doar primul pas pentru desfiinţarea actualului club de fotbal, asta dacă nu se întâmplă vreo minune şi în recurs se schimbă soluţia Judecătoriei Suceava. Trebuie spus însă că recursul nu suspendă hotărârea din 27 ianuarie, care devine executorie din momentul în care părţile implicate sunt înştiinţate.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 26/2000, societatea care intră în lichidare este practic decapitată. La articolul 62, aliniat 1 din OUG 26/2000 "imediat după intrarea lor în funcţie, lichidatorii vor face inventarul şi vor încheia un bilanţ care să constate situaţia exactă a activului şi pasivului asociaţiei sau ale fundaţiei". Legea stipulează şi care sunt paşii următori în astfel de situaţii.

"Lichidatorii sunt obligaţi să continue operaţiunile judiciare în curs, să încaseze creanţele, să plătească creditorii şi, dacă numerarul este insuficient, să transforme şi restul activului în bani, procedând la vânzarea prin licitaţie publică a bunurilor mobile şi imobile".

 

 

 

Articol complet in Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
72

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
26

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
55

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...