E oficial: Profesorii primesc salarii marite cu 15 la sută!

Profesorii au obtinut o majorare salariala de 15%, masura intrand in vigoare la 1 decembrie. Anuntul a fost facut, luni, de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, intr-o conferinta de presa de la Palatul Victoria.

 Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a anuntat luni ca Guvernul va creste salariile profesorilor si ale celorlalti angajati din invatamant cu 15% de la 1 decembrie, prin ordonanta de urgenta. Cimpeanu si premierul Victor Ponta au declarat ca primii bani vor fi incasati in ianuarie 2016, din bugetul aferent anului viitor.

"A fost acceptata solicitarea ca, in educatie, dupa ce s-au acordat cresterile salariale de 10% pentru personalul didactic si dupa ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic in august, sa se mai acorde in acest an, incepand din decembrie o crestere de 15% pentru tot personalul din invatamant", a anuntat astazi, 12 octombrie, de la Guvern, ministrul Sorin Cimpeanu, citat de Hotnews.

Acesta a precizat ca efortul bugetar este de "1,7 miliarde de lei pe tot anul 2016".

"Salariile pe luna decembrie se platesc in luna ianuarie", a declarat Cimpeanu.

In ceea ce priveste proiectul legii salarizarii unitare, aici "vor fi cresteri salariale la fel ca pentru toti ceilalti bugetari, si in sanatate si in educatie. Aceste cresteri au fost acordate pe baza acordului semnat de guvern cu sindicatele din invatamant si nu fac obiectul proeictului legii salarizarii unitare", a anuntat ministrul Educatiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) Oportunitate de angajare SC BIG CONF SRL

astăzi, 15:02

SC BIG CONF SRL angajează: • Inginer Devizier – cunoștințe întocmire grafic GANTT • Inginer Ofertare – tehnic și financiar • Inginer Executie Constructii &bu...

Amenzi usturătoare pentru șoferii cu mașini murdare, ce spune Codul Rutier!

astăzi, 14:29

Amenzile pot ajunge chiar și până la 3.300 de lei. Sancțiuni pentru mașinile murdare Autoritățile au introdus sancțiuni aspre pentru șoferii care circulă cu mașini murdare sau ca...