E batut in cuie: Pensiile si salariile medii vor creste de la 1 martie

E batut in cuie: Pensiile si salariile medii vor creste de la 1 martie

 Mircea Geoana  

Anuntul a fost facut la Iasi de presedintele Senatului, Mircea Geoana, in urma unei intalniri cu organizatiile si primarii PSD din Moldova.

Liderul social-democratilor sustine ca masurile fac parte din programul anticriza si ca exista resurse pentru cresterea pensiilor mici si medii si a salariilor din educatie.

Geoana a precizat ca PSD sustine continuarea majorarii pensiilor mici si medii, cu o cresstere de 45% de la 1 martie ca parte integranta a pachetului de criza si o miscare "inteligenta din punct de vedere economic", investitii masive dirijate in principiu in mediul rural, dar si pentru sprijinirea marilor orase din tara, investitia masiva in agricultura si continuarea investitiilor in asigurarea unei dezvoltari echilibrate a regiunilor din Romania.

"Partea integranta este continuarea majorarii pensilor mici, de la 1 martie dupa aprobarea bugetului de stat", a spus presedintele Senatului.

Geoana a declarat ca majorarea pensiilor si salariilor mici din educatie "este o masura sociala corecta, astfel incat sa se poata descurca si cei cu venituri mici", "sa consume, nu doar sa supravietuiasca".

Geoana a precizat ca nu vor exista resurse pentru toata scala de pensii din Romania, insa "le vom creste prioritar pe cele mici si cele medii".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vițel de 300 de kilograme scos din beci cu ajutorul pompierilor botoșăneni!

astăzi, 16:03
94

Un vițel de aproximativ 300 de kilograme, căzut într-un beci adânc de doi metri, a fost salvat de pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi.Apelul la 112 a fost făcut chiar de c...

O femeie dintr-o comună din Botoșani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcată de șarpe!

astăzi, 15:46
1033

Incidentul a avut loc în localitatea Racovăţ, aproape de orele amiezei. Femeia de 54 de ani se afla în curtea casei, iar la un moment dat a simţit două înţepături puternice la ...

Posturi scoase la concurs într-o instituție de cultură din Botoșani!

astăzi, 15:03
147

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unor posturi contractuale de execuție.Este vorba despre un post d...