E batut in cuie: Pensiile si salariile medii vor creste de la 1 martie

E batut in cuie: Pensiile si salariile medii vor creste de la 1 martie

 Mircea Geoana  

Anuntul a fost facut la Iasi de presedintele Senatului, Mircea Geoana, in urma unei intalniri cu organizatiile si primarii PSD din Moldova.

Liderul social-democratilor sustine ca masurile fac parte din programul anticriza si ca exista resurse pentru cresterea pensiilor mici si medii si a salariilor din educatie.

Geoana a precizat ca PSD sustine continuarea majorarii pensiilor mici si medii, cu o cresstere de 45% de la 1 martie ca parte integranta a pachetului de criza si o miscare "inteligenta din punct de vedere economic", investitii masive dirijate in principiu in mediul rural, dar si pentru sprijinirea marilor orase din tara, investitia masiva in agricultura si continuarea investitiilor in asigurarea unei dezvoltari echilibrate a regiunilor din Romania.

"Partea integranta este continuarea majorarii pensilor mici, de la 1 martie dupa aprobarea bugetului de stat", a spus presedintele Senatului.

Geoana a declarat ca majorarea pensiilor si salariilor mici din educatie "este o masura sociala corecta, astfel incat sa se poata descurca si cei cu venituri mici", "sa consume, nu doar sa supravietuiasca".

Geoana a precizat ca nu vor exista resurse pentru toata scala de pensii din Romania, insa "le vom creste prioritar pe cele mici si cele medii".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
18

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
65

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...

Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

astăzi, 07:32
374

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeia...