E batut in cuie: Pensiile si salariile medii vor creste de la 1 martie

E batut in cuie: Pensiile si salariile medii vor creste de la 1 martie

 Mircea Geoana  

Anuntul a fost facut la Iasi de presedintele Senatului, Mircea Geoana, in urma unei intalniri cu organizatiile si primarii PSD din Moldova.

Liderul social-democratilor sustine ca masurile fac parte din programul anticriza si ca exista resurse pentru cresterea pensiilor mici si medii si a salariilor din educatie.

Geoana a precizat ca PSD sustine continuarea majorarii pensiilor mici si medii, cu o cresstere de 45% de la 1 martie ca parte integranta a pachetului de criza si o miscare "inteligenta din punct de vedere economic", investitii masive dirijate in principiu in mediul rural, dar si pentru sprijinirea marilor orase din tara, investitia masiva in agricultura si continuarea investitiilor in asigurarea unei dezvoltari echilibrate a regiunilor din Romania.

"Partea integranta este continuarea majorarii pensilor mici, de la 1 martie dupa aprobarea bugetului de stat", a spus presedintele Senatului.

Geoana a declarat ca majorarea pensiilor si salariilor mici din educatie "este o masura sociala corecta, astfel incat sa se poata descurca si cei cu venituri mici", "sa consume, nu doar sa supravietuiasca".

Geoana a precizat ca nu vor exista resurse pentru toata scala de pensii din Romania, insa "le vom creste prioritar pe cele mici si cele medii".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
97

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
31

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
1265

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...