Dus cu mascaţii la DIICOT pentru evaziune fiscală: A avut afaceri şi în Botoşani!

Dus cu mascaţii la DIICOT pentru evaziune fiscală: A avut afaceri şi în Botoşani!
Acum câţiva ani conducea cel mai mare lanţ de magazine de electrocasnice din România, şi o mare firmă de IT. În Botoşani, magazinul Ultra PRO Computers se deschidea în octombrie 2006, cu o investiţie de aproximativ 130.000 USD pentru amenajare şi stocul de produse.

Omul de afaceri Cristian Fughina a condus una dintre cele mai mari firme de IT. Anchetatorii vorbesc despre o evaziune fiscală și spălare de bani de aproximativ 10 milioane de euro.

Conform Digi 24, soții Cristian și Alina Fughina au fost aduși cu mascații în această dimineață la sediul DIICOT din București, în urma unor percheziţii care au avut loc la domiciliul acestora și la fostele sedii ale Ultra Pro Computers.

Cristian și Alina Fughina au înființat compania de IT Ultra Pro Computers în anul 1997 și care a ajuns în anii 2000 să domine piața software din România.

Anchetatorii spun că omul de afaceri Cristian Fughina a falimentat controlat această companie. Prin intermediul unor off-shore-uri din străinătate ar fi spălat circa 10 milioane de euro. În această schemă ar fi fost implicat și deja constultantul off-shore Laszlo Kiss, care a fost implicat și în scandalul Petrom Service.

La momentul intrării în faliment, Ultra Pro Computers avea datorii către Banca Românească de 3,5 milioane de euro, mai spun anchetatorii, și lucra cu mulți creditori, printre care și Regia Autonomă de Distribuție a Energiei București, ENEL sau Electrocentrale Deva.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
104

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
106

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
153

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...