Durerile de stomac: Tratamente eficiente la tine acasa

Durerile de stomac: Tratamente eficiente la tine acasa
Durerile de stomac pot fi generate de cauze multiple. Fie ca te confrunti cu dureri cronice, fie ca ai de-a face doar cu o suferinta trecatoare, este important sa gasesti acele remedii care sa contribuie la ameliorarea starii tale de sanatate. Iti doresti sa eviti tratamentele medicamentoase?

Inainte de a consulta un doctor, iata cateva solutii eficiente pe care le poti incerca la tine acasa, de la sanatate.ele.ro.

1. Jurnalul alimentar

Un prim pas pe care il poti face pentru a scapa de durerile neplacute de stomac este sa iti studiezi alimentatia zilnica. In acest sens, util se va dovedi un jurnal in care sa treci hrana pe care o consumi zi de zi si eventualele simptome pe care anumite alimente ti le provoaca.

In acest jurnal alimentar este important sa treci atat hrana consumata, cat si orele la care o faci, eventualul disconfort resimtit, momentul aparitiei lui, durata, dar si remediile pe care le-ai incercat si care au dat rezultate. Prin monitorizarea atenta a alimentatiei tale zilnice vei reusi sa identifici in cel mai scurt timp care sunt produsele care iti provoaca dureri de stomac, putand, astfel, sa le elimini din dieta.

2. Apa si alte lichide hidratante

O alta modalitate de a tine sub control si a ameliora durerile de stomac este aceea de a consuma cat mai multe lichide. Cea mai recomandata si eficienta ramane apa, insa o poti combina cu sucuri naturale de fructe, supe, ceaiuri fara cafeina, apa minerala.

Hidratarea este esentiala cand te confrunti cu probleme stomacale, cu atat mai mult atunci cand ai de-a face cu un virus care iti taie setea si pofta de mancare si care favorizeaza aparitia diareei si a vomismentelor. In situatia in care consumul de apa iti agraveaza starea, mentine-te hidratata consumand cantitati mici de lichide. Incepe cu cate o lingura de apa la fiecare 15 minute. Daca organismul tolereaza cantitatea de lichid primita, mareste aportul la 2 linguri de apa la fiecare sfert de ora si tot asa.

3. Ghimbirul

Ghimbirul este renumit pentru proprietatile sale curative, printre care se numara si ameliorarea durerilor de stomac si a indigestiei. Explicatia consta in faptul ca ghimbirul are proprietati antiinflamatorii, ameliorand si tranzitul intestinal.

Ghimbirul proaspat este cel mai eficient si poate fi consumat crud sau sub forma de ceai. Daca preferi cea din urma varianta, curata ghimbirul, da-l pe razatoare si adauga 1/2 lingurita intr-o cana de 250 ml de apa fierbinte. Lasa-l sa infuzeze pret de 3 minute, dupa care strecoara lichidul si consuma-l cald.

4. Semintele de chimen si de fenicul

Atat semintele de chimen, cat si cele de fenicul sunt eficiente in tratamentul durerilor de stomac. Ambele contribuie la ameliorarea indigestiei si pot fi consumate ca atare sau sub forma de ceai. Pentru a-ti pregati un ceai din seminte de chimen ori de fenicul, adauga 1 lingurita de seminte la o cana (250 ml) de apa fierbinte. Acopera cana si lasa semintele sa infuzeze timp de 5-10 minute. Consuma lichidul pe stomacul gol pentru o eficienta sporita.

5. Alimentele usoare

Cand te confrunti cu dureri de stomac, este important sa nu te infometezi pentru a nu stimula secretia de acizi gastrici care nu vor face decat sa iti inrautateasca starea. Prefera, in schimb, sa consumi alimente usoare, precum orezul alb, bananele, painea prajita, merele si biscuitii simpli.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
14

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
12

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
28

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...