După ploile din ultima perioadă urmează „efectul de saună”

După ploile din ultima perioadă urmează „efectul de saună”

Dacă începând de astăzi ați început să resimțiți o stare de disconfort, atunci trebuie să știți că după ploile din ultimele zile și venirea unui prim val de caniculă, specialiștii spun că s-a creat un efect de saună în România. Efectul va deveni tot mai persistent în perioada imediat următoare.

Directorul Meteorologiei Operaționale din cadrul ANM, Gabriela Băncilă, a vorbit la Antena 3 despre „efectul de saună” și cum va fi resimțit de către populație.

„Vor fi unele județe care vor fi expuse în același timp la apariția disconfortului termic accentuat și a temperaturilor caniculare pentru ca, ulterior, după atingerea acestora, să își facă apariția fenomenele de instabilitate atmosferică puternică.

La început, vor fi resimțite aceste influențe ale unei mase de aer cald în partea de vest a țării. Mai precis, începând de mâine, în Banat și Crișana termometrele vor arăta la umbră 36, posibil 37 de grade, pentru ca ulterior, mai ales joi și vineri, să înregistrăm temperaturi de peste 35 de grade la umbră și în celelalte zone din țară”, a explicat Gabriela Băncilă.

Specialiștii ANM precizează că masa de aer care va fi prezentă va avea un conținut ridicat de umezeală, fapt ce va duce la crearea unui disconfort termic accentuat.

Dar, pentru că această masă de aer are un conținut ridicat de umezeală, este foarte probabil ca, pe deoparte, să resimțim un disconfort termic accentuat, dat de această combinație între temperatura ridicată și gradul ridicat de umezeală din masa de aer, dar, tot aceste două elemente reprezintă ingredientele pentru dezvoltarea norilor de furtună, pentru dezvoltarea super celulelor care să determine apariția unor vijelii și rafale ale vântului puternice.

“Prin disconfort termic ne referim la faptul că temperatura va fi ridicată, gradul de umezeală din aer este și el ridicat, astfel încât corpul când transpiră, și transpirația nu se mai poate evapora, ne răcim prin evaporarea transpirației, și, prin urmare, această senzație de disconfort, faptul că aerul nu este suficient de respirabil, o vom avea cu siguranță.”, a spus Gabriela Băncilă pentru Antena 3.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Ploşniţele dantelate, numite și „tigri”, care sunt imune la substanţele chimice, ocupă încet încet toată România

astăzi, 12:15
707

O specie invazivă de insecte s-a înmulţit foarte mult în România, loc în care nu are niciun duşman natural. Mai mult, aceste insecte, care sunt extrem de agresive, sunt imun...

Avem cu ce ne “mândri”: Printre cele mai mici salarii din Europa dar plătim preţuri mai mari pe alimente

astăzi, 11:15
226

În România, preţul multor alimente de bază este mai mare decât în alte ţări. Carnea este mai scumpă decât la polonezi, iar la brânză sunt cel puţin zece ţă...

Varianta Delta se răspândește ca pojarul și varicela. Este unul dintre cei mai transmisibili viruși cunoscuți

astăzi, 10:00
632

Cazurile cu varianta Delta a coronavirusului se înmulțesc pe zi ce trece iar varianta indiană a coronavirusului determină cazuri grave de COVID-19, care de cele mai multe ori sfârșesc ...