După ce a anunţat că desfiinţează direcţiile de sănătate publică şi CAS-urile judeţene: "Pacientul este astăzi în lumină, nu prostiile unora sau altora. Spun că nu comentez"

După ce a anunţat că desfiinţează direcţiile de sănătate publică şi CAS-urile judeţene: "Pacientul este astăzi în lumină, nu prostiile unora sau altora. Spun că nu comentez"
După ce ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile, demnitarul a refuzat să dea detalii despre această decizie.
 
Contactat de gândul.info, şeful de la Sănătate a precizat: "Nu vorbesc despre acest subiect. Am spus-o şi la conferinţa de presă. Astăzi, subiectul este pacientul". Întrebat când va vorbi despre acest subiect, ministrul Sănătăţii a spus că "atunci când se va pune legea în operaţiune". "Eu am transmis pacientului numai un singur mesaj: din banii de birocraţie facem economii şi ducem pentru pacienţi. Atât. Nu comentez", a mai spus Eugen Nicolăescu.
 
Ministrul Sănătăţii a mai fost întrebat dacă va înfiinţa case regionale sau dacă le va desfiinţa definitiv, dar acesta a menţionat că: "Eu vorbesc singur, vorbesc degeaba. Spun că nu comentez şi mă tot întrebaţi. Eu nu mai comentez, închei subiectul aici, punct. Pacientul este astăzi în lumină, nu prostiile unora sau altora. Pacientul, atât", a mai precizat ministrul Sănătăţii.

Aflat astăzi la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Colegiul Medicilor din România, Eugen Nicolăescu a a anunţat că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile.
 
  Şeful de la Sănătate a precizat că măsura desfiinţării direcţiilor de sănătate publică judeţene şi caselor de asiguări de sănătate publică judeţene va aduce economii la buget.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că 2013 va fi anul marilor schimbări în sănătate, precizând că are sprijin politic pentru măsurile care vor fi luate, scrie gandul.info.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
124

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
478

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
188

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...