După 22:00, se împart... amenzile! Au de plătit 6000 de lei, pentru că nu lăsau vecinii să doarmă

După 22:00, se împart... amenzile! Au de plătit 6000 de lei, pentru că nu lăsau vecinii să doarmă

Trezită în miezul nopții care tocmai a trecut de gălăgia făcută de vecinii de apartament, o femeie care locuiește în cartierul Parcul Tineretului a sunat la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani și a sesizat tulburarea liniștii publice.

Un echipaj de jandarmi s-a deplasat în scurt timp și a întrerupt cheful nocturn, sancționând trei bărbați cu amenzi în valoare totală de 1250 de lei, pentru disconfortul provocat locatarilor.

După aproximativ patru ore, femeia a revenit cu un apel identic, exasperată de muzica ascultată la intensitate maximă de către aceeași vecini. De această dată, intervenția jandarmilor s-a finalizat cu amenzi însumând 4500 de lei, aplicate acelorași persoane.

Conform prevederilor legale, tulburarea liniştii locatarilor între orele 22.00-08.00 şi 13.00-14.00, prin zgomot produs în locuinţele persoanelor fizice, se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.


IJJ recomandă cetățenilor care trec prin situații similare să solicite în cel mai scurt timp intervenția forțelor de ordine la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
401

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
422

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
246

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...