Drumurile Naţionale şi firma Transporturi Auto au dat-o la pace!

Drumurile Naţionale şi firma Transporturi Auto au dat-o la pace!
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, în subordinea căreia se află Secţia Drumuri Naţionale Botoşani, a reuşit să ajungă la o înţelegere cu societatea Transporturi Auto, după ce reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul Botoşani au ameninţat că renunţă la contract, fiind nemulţumiţi de anumite clauze, în special de natură financiară.

În cursul zilei de vinei între cele două părţi s-a semnat un contract subsecvent, fiind practic un act adiţional la contractul cadru încheiat în anul 2013, după ce timp de mai multe zile s-au purtat negocieri pe marginea acestuia.

“Am fost anunţat vineri dimineaţă că s-a semnat contractul subsecvent la marele contract de prestări servicii deszăpeziri la drumuri naţionale. M-am bucurat şi sperăm să nu avem probleme în această iarnă cu zăpada. Transporturi Auto continuă activitatea pe deszăpezire. Este un prestator de servicii foarte utilat cu care noi am lucrat bine dar probabil din motive de contract insuficient discutat şi analizat a apărut o astfel de situaţie", a declarat prefectul Costică Macaleţi.

Acesta le-a cerut drumarilor, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, să fie foarte atenţi atunci când semnează astfel de contracte, pentru a nu se trezi în toiul iernii că nu are cine să deszăpezească drumurile.

“Le-am transmis ca atunci când încheie contractele să pună o clauză ca acest document să nu se încheie la mijlocul iernii exact atunci când avem mai mare nevoie de prestatorii de servicii în domeniul deszăpezirii", a afirmat prefectul.

 “Noi nu am avut divergenţe cu firma Transporturi Auto, dumnealor au avut nemulţumiri. Îi mulţumesc domnului Conţac că a înţeles că e bine să continuăm acest contract şi îi mulţumesc şi îl felicit şi pe domnul director Viorel Zacreţchi pentru toate demersurile pe care le-a făcut la Botoşani", ne-a declarat Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iaşi. 

 

Spune-ne opinia ta