Drumul expres Botoșani – Suceava, tot mai aproape de realitate. Acesta va face legătura cu viitoarea autostradă A7

Drumul expres Botoșani – Suceava, tot mai aproape de realitate. Acesta va face legătura cu viitoarea autostradă A7

Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere va scoate la licitație proiectarea drumului expres Botoșani – Suceava, un drum care ar urma să facă legătura între municipiul Botoșani și viitoarea autostradă A7.

Anunțul a fost făcut de senatorul liberal Cristian Achiței în cadrul unei emisiuni televizate. Acesta a adăugat că în prezent Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a înaintat documentele către Ministerul Transporturilor iar anul acesta se va organiza prima licitație, urmând ca licitația pentru lucrări să fie organizată în 2022.

“A fost înaintată tot ceea ce înseamnă documentație de inițiere a procedurilor pentru drumul expres Botoșani – Suceava. Urmează a fi pregătite toate documentațiile pentru licitația de proiectare. Sperăm ca în următorii ani să avem un drum rapid și pe direcția Botoșani – Suceava”, a spus senatorul Cristian Achiței în cadrul emisiunii.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reintrodus pe harta proiectelor în pregătire drumul expres Suceava-Botoșani încă de la începutul anului trecut. Potrivit hărții interactive a companiei drumul expres Suceava-Botoșani se află în pregătirea fazei de proiectare-studiu de fezabilitate și proiect tehnic.

Proiectul drumului expres Suceava-Botoșani a fost inclus inițial în Master Planul General de Transport al României în anul 2015.

La vremea respectivă proiectul drumului expres costa 125 de milioane de euro fără TVA, iar drumul ar avea o lungime de 26 de kilometri.

Conform hărții interactive a CNAIR drumul expres ar urma să aibă ca punct de plecare municipiul Botoșani, în zona intersecției străzilor Pacea cu Manolești-Deal și se va lega cu drumul expres Suceava-Pașcani în zona localității sucevene Văratec.

 

Spune-ne opinia ta