Dramă! Un tânăr a murit înecat în timp ce făcea braconaj în iazul de la Corlăteni!

Dramă! Un tânăr a murit înecat în timp ce făcea braconaj în iazul de la Corlăteni!

Un adolescent în vârstă de 17 ani, din Botoşani, şi-a pierdut viaţa în apele unui iaz din judeţ în timp ce se afla la braconat peşte.

Tragedia a avut loc în noaptea de luni spre marţi, în localitatea Corlăteni, la un iaz privat din localitate. Tânărul a mers împreună cu alţi doi amici să întindă o setcă înot, pe celălalt mal, la rugăminţile unuia dintre cei doi, în vârstă de 20 de ani.

Potrivit anchetatorilor, ceilalţi doi tineri care îl însoţeau, au sunat la 112 după ajutoare mult mai târziu şi asta pentru că ei s-au dus până în satul vecin, acolo unde locuiau, să verifice dacă tânărul nu le-a făcut vreo glumă şi a plecat acasă.

Abia când s-au convins că prietenul lor este de negăsit, au cerut ajutorul pompierilor, la aproape două ore distanţă, însă.

„Aveau o setcă. Iazul e adânc. E făcut nou şi are aceeaşi adâncime peste tot, e săpat adânc”, a povestit un sătean.

Deşi incidentul ar fi avut loc puţin după miezul nopţii, pompierii şi poliţiştii au fost alertaţi abia spre dimineaţă, în jurul orei trei.

La faţa locului s-au deplasat pompierii de la Dorohoi care au început căutările cu o barcă. Abia după două ore au reuşit să îl scoată din apa însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva, fiind găsit la 15 metri de mal.

Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor, care au demarat două anchete, în paralel, una pentru ucidere din culpă, iar a doua pentru braconaj.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
29

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
67

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
94

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...