Dragoste în vreme de război. Ucrainenii și moldovenii se căsătoresc la Botoșani!

Din cele 36 de căsătorii încheiate în mai puțin de două luni din acest an, 13 reprezintă solicitări ale cetățenilor străini.

În mai puțin de două luni de la începutul anului 2024, în municipiul Botoșani, zeci de cetățeni și-au unit destinele.

Potrivit reprezentanților Biroului de Stare Civilă din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, au fost oficiate 36 de căsătorii de la începutul acestui an și 13 dintre acestea sunt solicitări ale unor cetățeni din străinătate.

Câți străini s-au căsătorit la Botoșani în 2024

Majoritatea străinilor care au semnat actele de stare civilă la Botoșani sunt cetățeni din Ucraina și Republica Moldova, dar sunt și din Marea Britanie și Filipine.

De la începutul anului avem în total 36 de căsătorii oficiate. Facem și transcrieri din străinătate, ei vin și noi facem transcrierile. Avem 13 transcrieri până acum. Majoritatea sunt ucrainenii și moldoveii, și cam câte doi, trei sunt din Marea Britanie. În ianuarie avem două transcrieri cu moldovenii, în februarie tot două, unul din Filipine și unul din Marea Britanie”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Mihai Moșneagu, ofițer de stare civilă în cadrul Biroului de Stare Civilă din Botoșani.

Puține căsătorii de Dragobete la Botoșani

Dacă în alte orașe se înregistrează un aflux de căsătorii în ziua de Dragobete, botoșănenii nu simt la fel. Dovadă și numărul mic de căsătorii programate pe 24 februarie la Serviciul de Stare Civilă din municipiul Botoșani.

Trei căsătorii avem programate mâine (n.r. 24 februarie 2024). E mic numărul, cred că e și înainte de post, dar numărul a scăzut”, ne-a declarat Mihai Moșneagu, ofițer de stare civilă în cadrul Biroului de Stare Civilă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...