Dragobete ÅŸi cum iubesc zodiile

În popor, Dragobete era un personaj foarte iubit ÅŸi aÅŸteptat, probabil ÅŸi pentru că însuma o multitudine de calităţi; i se spunea Cap de Primăvară, Logodnicul Păsărilor, iar la originea lui este un zeu din panteonul balcanic, al fertilităţii, fecundităţii, senzualităţii ÅŸi dragostei. Este evident că de el sunt legate toate tradiÅ£iile care vestesc venirea primăverii.

Cadoul cel mai frumos al zilei îndrăgostiÅ£ilor de astăzi este de a înÅ£elege că într-un cuplu nu ar trebui să existe nici acuzaÅ£ii nici autoacuzaÅ£ii, ci doar responsabilitate. Pentru ca viaÅ£a să decurgă normal este nevoie de un echilibru între lumea fizică ÅŸi cea spirituală, între principiul feminin ÅŸi masculin, adică între bărbat ÅŸi femeie.

Bărbatul este întruparea raÅ£iunii, este capul, femeia reprezintă sentimentele, ea este gâtul.

Dacă femeia uită că ea este gâtul, cel care susÅ£ine fizic ÅŸi energetic capul, capul nu există fără un suport concret ÅŸi fără energia respiraÅ£iei, atunci viaÅ£a sentimentală se schimbă. Bărbatul va căuta întotdeauna femeia, iar femeia ÅŸi bărbatul au nevoie unul de celălalt, pentru că omul are nevoie de desăvârÅŸire, chiar dacă nu conÅŸtientizează acest lucru.
 
Câteva cuvinte pentru felul în care iubesc persoanele din fiecare zodie
 
Bărbatul Berbec – are nevoie de acÅ£iune, de gesturi ÅŸi pasiune, dacă nu se consumă sau utilizează se transformă într-o energie agresivă.
Femeia Berbec – are nevoie de timp pentru a-ÅŸi aranja fizicul, pentru a se îngriji, dacă face toate acestea pe furate se va îndepărta din relaÅ£ie.
 
Bărbatul Taur
– are nevoie de timp ÅŸi de spaÅ£iu, pentru a-ÅŸi exprima prin gesturi iubirea, pentru a materializa ceea ce simte. Graba este duÅŸmanul său cel mai mare, căci urăşte improvizaÅ£iile.
Femeia Taur – are nevoie de gesturi concrete, de lucruri palpabile, de muzică ÅŸi dans, de bucate alese ÅŸi ambient. Este climatul care o face să se deschidă fără nici un fel de îndoială.
 
Bărbatul Gemeni – are nevoie de a fi ascultat ÅŸi de a fi lăsat să îÅŸi exprime iubirea prin mici atenÅ£ii sau prin surprize, fiind spontani fără limite, de aceea părând atât de instabili sau neserioÅŸi. Trebuie trăită clipa.
Femeia Gemeni – are nevoie de libertate ÅŸi de gesturi mărunte exprimate delicat, în joacă, ca o adiere. Atunci sufletul are spaÅ£iu ÅŸi forţă să se exprime.
 
Bărbatul Rac – are nevoie de protecÅ£ie, de grijă zilnică, prin mici gesturi fireÅŸti sau feminine, de exemplu să i se pună cafeaua în ceaÅŸcă dimineaÅ£a, sau să i se aÅŸeze nodul la cravată. Va face totul pentru ca aceste gesturi să nu dispară din viaÅ£a lui, sau le va căuta în altă parte.
Femeia Rac – are nevoie sprijin, de atenÅ£ie permanentă, de siguranÅ£a acÅ£iunilor masculine. Cadourile o încântă dar nu sunt totul, în schimb un loc romantic ÅŸi un aer natural, firesc al acÅ£iunilor o cuceresc.
 
Bărbatul Leu – are nevoie să se facă util, să se impună prin grijă, prin atenÅ£ie, aÅŸa că a i se cere ajutorul este cea mai mare mândrie pentru el, se simte bărbat ÅŸi se manifestă cu multă curtoazie. Trebuie lăsat să protejeze ÅŸi să se ocupe de toată organizarea.
Femeia Leu – are nevoie de cadouri, de locuri frumoase ÅŸi strălucitoare, rafinate sau apreciate, are nevoie să fie răsfăţată ÅŸi iubită.
 
Bărbatul Fecioară
– are nevoie de siguranţă, de încurajări ÅŸi susÅ£inere, pentru a ieÅŸi din carapace. Totodată se simte bine dacă este lăsat să ia iniÅ£iativa, adică să i se sugereze că el decide – atenÅ£ie trebuie respectată această decizie.
Femeia Fecioară – are nevoie de gesturi de afecÅ£iune concrete, de lucruri simple dar permanent ÅŸi constant făcute. Indecizia aparentă se mai poate numi ne-ncredere, dar se poate uÅŸor depăşi prin consecvenţă în gesturi.
 
Bărbatul Balanţă – are nevoie de lua decizii, de a se impune, de a fi cel care are de spus un cuvânt – mai ales în public – pe scurt de a-i fi respectat statul de bărbat. Foarte uÅŸor se lasă convins, doar în intimitate, de necesitatea unor acÅ£iuni diferite – în acest fel face tot ceea ce-i place partenerei de viaţă.
Femeia Balanţă – are nevoie de răsfăţ, de atenÅ£ie, de se Å£ine cont de ceea ce are nevoie sau îÅŸi doreÅŸte. În plus este receptivă la frumos ÅŸi la mediul în care este dusă, secretul este ca acesta să fie elevat.
 
Bărbatul Scorpion – are nevoie să ÅŸtie tot, să afle tot ce se întâmplă, să fie informat ÅŸi să i se respecte dorinÅ£ele, chiar dacă sunt fără sens.
Femeia Scorpion – are nevoie de fi lăsată să viseze, să se ocupe de sufletul ei ÅŸi de ceea ce o pasionează. Pune mare preÅ£ pe micile gesturi care dovedesc că sufletul ei este recepÅ£ionat corect.
 
Bărbatul Săgetător – are nevoie de anturaj, de grup, acolo se simte mândru ÅŸi se poate lăuda cu partenera de viaţă, cu iubirea ÅŸi relaÅ£ia lui. Orice nebunie îl atrage, mai ales dacă îi ridică adrenalina.
Femeia Săgetător – are nevoie de libertate, de călătorii sau dans, de multă agitaÅ£ie în jur, de plimbări ÅŸi acÅ£iune, de bucurie ÅŸi distracÅ£ie.
 
Bărbatul Capricorn – are nevoie de lucruri clare, de siguranţă ÅŸi planificare, de rigoare ÅŸi pace sufletească. AÅŸa că surprizele îl destabilizează, în schimb îl bucură tandreÅ£ea constantă ÅŸi respectarea tabieturilor personale.
Femeia Capricorn – are nevoie de afecÅ£iune constantă, de multă siguranţă ÅŸi permanentă atenÅ£ie, realizată mai ales prin respectarea activităţilor sale. În acest fel timpul liber îl va dedica integral relaÅ£iei.
 
Bărbatul Vărsător
– are nevoie de multă stabilitate dar mai ales de respectarea atribuÅ£iilor care îi revin partenerei de viaţă; ele se referă la tot ceea ce este tradiÅ£ional considerat, că intră în atribuÅ£iile femeii. Libertatea de miÅŸcare o apreciază cel mai mult.
Femeia Vărsător – are nevoie de comunicare ÅŸi afinitatea intelectuală. Este important să fie considerată la egalitate cu bărbatul, pentru a putea să-ÅŸi exprime iubirea.
 
Bărbatul Peşti
– are nevoie de timp pentru persoana lui, de timp pentru pasiunile ÅŸi hobbyuri ÅŸi de multă înÅ£elegere. Cea mai mare greÅŸeală este aceea de a încerca să le afli secretele.
Femeia PeÅŸti – are nevoie de mister, magnetismul personal trebuie lăsat să se manifeste, ea fiind ceea care trebuie să seducă, să atragă. Orice forÅ£are reprezintă o îndepărtare de ea, la cel puÅ£in 100 de metri. Îi pace să fie lăsată să se joace cu imaginaÅ£ia.

Citeste mai multe despre Dragobete ÅŸi cum iubesc zodiile AICI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul JudeÈ›ean de Istorie din BotoÈ™ani a participat la vernisajul expoziÈ›iei etnografice „Tehnici tradiÈ›ionale de realizare a scoarÈ›elor în România È™i Republica Moldova”...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele Municipiului Dorohoi!

astăzi, 15:05

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manif...

Zilele Municipiului Dorohoi: Andra a făcut show în prezența a sute de spectatori! (foto, video)

astăzi, 13:47

Startul evenimentelor a avut loc cu numeroase programe artistice susÈ›inute de grupuri vocale, tineri artiÈ™ti È™i soliÈ™ti vocali din oraÈ™, ce au încântat pe cei prezenÈ›i prin muzică È...