Botoşănean trimis după gratii pentru trafic cu arabi!

  Un botoşănean implicat într-o reÅ£ea internaÅ£ională de călăuze a fost condamnat, vineri, de magistraÅ£ii Înaltei CurÅ£i de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, la un an ÅŸi trei luni de închisoare cu executare pentru constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracÅ£ional organizat ÅŸi trafic de persoane.

 Pedeapsa este mai mică cu un an faţă de cea stabilită iniÅ£ial de Tribunalul ÅŸi Curtea de Apel Suceava însă, întrucât decizia este definitivă, DănuÅ£ M. urmează să fie încarcerat. AlÅ£i cinci botoşăneni, care făceau parte din aceeaÅŸi grupare, au scăpat de detenÅ£ie, instanÅ£ele dispunând în cazul lor pedepse de doi ani de închisoare cu suspendare.

De altfel, ÅŸi DănuÅ£ M. ar fi beneficiat de aceeaÅŸi măsură, dar el mai avea o condamnare mai veche pentru conducerea unei maÅŸini în stare de ebrietate, iar instanÅ£a a revocat măsura suspendării pedepsei. Mai mult, magistraÅ£ii au dispus confiscarea de la cei ÅŸase a 8.000 de euro, sumă rezultată din activitatea infracÅ£ională.

Potrivit anchetatorilor, DănuÅ£ M., Florentin M, Ioan F., Ciprian O., Adrian S. ÅŸi Valerică I. făceau parte dintr-o grupare internaÅ£ională specializată în transportul emigranÅ£ilor arabi spre SpaÅ£iul Schengen.

AceÅŸtia erau aduÅŸi din Orientul Mijlociu, iar când ajungeau în România botoşănenii le asigurau, contra a 2.000 de euro de migrant, documente de identitate româneÅŸti, de la persoane cu fizionomii asemănătoare, cu ajutorul cărora plecau spre Austria ÅŸi Italia.

Gruparea a fost anihilată în octombrie 2012.

Sursa: Monitorul de Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul JudeÈ›ean de Istorie din BotoÈ™ani a participat la vernisajul expoziÈ›iei etnografice „Tehnici tradiÈ›ionale de realizare a scoarÈ›elor în România È™i Republica Moldova”...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele Municipiului Dorohoi!

astăzi, 15:05

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manif...

Zilele Municipiului Dorohoi: Andra a făcut show în prezența a sute de spectatori! (foto, video)

astăzi, 13:47

Startul evenimentelor a avut loc cu numeroase programe artistice susÈ›inute de grupuri vocale, tineri artiÈ™ti È™i soliÈ™ti vocali din oraÈ™, ce au încântat pe cei prezenÈ›i prin muzică È...